Cinci infrangeri consecutive la Eurobasket masculin! Triplu double-double pentru Mandache in meciul cu Muntenegru

Nationala de baschet a Romaniei a incheiat meciurile de la Cluj-Napoca din grupa C a Eurobasket cu cinci esecuri pe linie.
In ultimul, cu Muntenegru, Andrei Mandache a reusit al doilea triplu double-double din istoria competitiei, 14 puncte – 10 recuperari – 11 pase decisive. Primul il obtinuse celebrul Toni Kukoc, in urma cu 21 de ani. O performanta a reusit-o si ibericul Pau Gasol, 1111 puncte la intrecerile continentale.
Pe primele patru locuri s-au clasat Spania, Croatia, Muntenegru si Ungaria, care s-au calificat pentru optimile de finala ce vor avea loc in Turcia. Echipa tarii noastre, antrenata de Marcel Tenter si Milorad Perovic, a ocupat ultimul loc dupa infrangerile cu Cehia, 68-83 (38-40), Croatia, 58-74 (29-42), cu Spania, 50-91 (27-41), cu Ungaria, 71-80 (32-38) si cu Muntenegru, 69-86 (30-42).
In partida cu Muntenegru a lipsit capitanul echipei, Vlad Moldoveanu, accidentat.
„La ora scrierii acestor randuri, luminile s-au stins in Sala Polivalenta.
Tribunele s-au golit si vor ramane asa si maine. Si poimaine.
Idolii care au fost la Cluj, fie ca se numesc Gasol, Rubio, Saric, Bogdanovic, Hanga, Satoransky, Mandache, Moldoveanu sau Kuti, se vor dispersa, in cateva ore, in diferite colturi ale planetei. Langa Sala Polivalenta, la Cluj, in noapte, la lumina unui bec mult prea slab, cativa pusti inca bat mingea si arunca la cos. Discipolii celor mari sunt aici. Printre noi. E datoria Romaniei sa-i vada, sa-i creasca si sa aiba grija de ei.” – fragment din textul publicat de F. R. Baschet,  http://www.frbaschet.ro