La implinirea a noua decenii de la infiintare, noua conducere a Federatiei Romane de Box a organizat o frumoasa manifestare la sala Platinum si pe terasa din apropiere a hotelui Sheraton. Moment inaugurat de o conferinta de presa, urmat de premierea a 20 de fosti si actuali pugilisti, medaliati olimpici, mondiali si europeni. In prezenta unui important numar de tehnicieni si de alti invitati din partea MTS, COSR, federatiilor, mass-media.federatia-romana-de-box-300x179

La conferinta de presa a fost anuntata semnarea parteneriatului dintre FR Box si Alexandrion Group, reprezentate de presedintii Vasile Catea si Newaf Sarameh. Dupa care Mihai Nistor, singurul pugilist roman calificat la Jocurile Olimpice, a raspuns intrebarilor jurnalistilor. Cu modestie, acesta a declarat ca nu-i este usor sa stea alaturi de gloriile de ieri si de azi ale boxului romanesc. Dupa care a completat ca spera sa faca o figura frumoasa la Rio, impreuna cu antrenorul Valentin Vranceanu. „‘Este sansa mea,trebuie sa profit din plin de ea si sa aduc Romaniei aurul olimpic dupa 60 de ani”.
Premierea celor 20 de fosti si actuali boxeri a constituit un alt moment emotionant pentru cei prezenti. Moment prefatat de oferirea unor trofee reprezentantilor MTS, ministrul Elisabeta Lipa, COSR, secretarul general adjunct Florin Misca, seful sectiei box a CSA Steaua, Bogdan Marinescu, secretarul general al FR Lupte, Alin Grigore. Au urcat apoi pe scena pentru a-si ridica trofeele, printre altii, Ion Alexe, Calistrat Cutov, Alec Nastac, Constantin Dumitrescu, Dumitru Cipere, Costica Dafinoiu, Mircea Fulger, Ionut Gheorghe, Adrian Diaconu, Bogdan Dinu, Mihai Nistor, Paul Aradoae, Mihaela Cijevschi Lacatus, Steluta Duta sau mezinul Cosmin Girleanu, campion mondial de juniori la numai 16 ani.
Au urmat discutii care s-au prelungit pana seara tarziu. O buna parte dintre cei prezenti si-au dat intalnire la Iasi, saptamana viitoare, unde va avea loc o noua editie a Centurii de Aur. Un ultim test pentru sportivi din peste 15 tari inaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.