Campionatele Europene de box rezervate categoriei de varsta under 22, desfasurate la Sala Sporturilor din Briaila, s-au incheiat cu doua performante remarcabile ale pugilistilor nostri. Robert Jitaru, categoria 56 kilograme si Paul Aradoaie, 81, au cucerit titlurile continentate, iar colegul lor, Daniel Costea, s-a calificat in sferturi, la 64, incheind al cincilea.

Federatia de specialitate condusa de Vasile Catea a organizat o conferinta de presa la sediul MTS, la care au participat cei doi campioni, antrenorii lor, alaturi de ministrul Marius Dunca si Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Aradoaie, legitimat la CSA Steaua, si-a pastrat titlul obtinut in 2015, iar Jitaru, care activeaza la Dinamo, si-a imbunatatit rezultatele de la editiile din 2014 si 2015, unde a luat medalii de bronz. Primul a apreciat ca a fost o competitie piuternica, iar medalia obtinuta spera sa nu fie ultima din cariera sa. El a tinut sa mentioneze ca a primit un telefon din Canada, de la Lucian Bute, care l-a felicitat pentru performanta deosebita, urandu-i succes in continuare. Aradoaie a subliniat ca e foarte bucuros ca a reusit sa-si apere titlul castigat in Polonia, multumind, totodata, publicului si antrenorului.
George Pertea, care l-a pregatit pe Aradoaie inca din perioada cand era la clubul din Braila, a declarat ca elevul sau poate fi un candidat la podiumul olimpic din 2020. Idee repetata si de Bogdan Marinescu, seful sectiei de box de la CSA Steaua, in legatura cu Jitaru.
Vasile Catea, presedintele FR Box, ii considera pe proaspetii campioni continentali doi sportivi de exceptie, care si-au demonstrat talentul, in pofida problemelor financiare prin care trece federatia.
„E o surpriza ca am reusit parca din neant sa fim pe locul al doilea la nivel european, la finele unei competitii onorate de pugilisti valorosi din 31 de tari. Rezultatele obtinute demonstreaza ca boxul romanesc are potential si poate confirma pe viitor, daca va avea sustinere financiara din partea MTS, in primul rand, COSR, dar si a unor oameni de afaceri care au fost alaturi de federatie la acest eveniment important.”
Ministrul Marius Dunca i-a felicitat pe invingatori, apreciind ca a fost cel mai frumos moment pe care l-a trait de la inceputul mandatului sau cand i-a premiat la Braila.”Trebuie sa avem grija de acesti tineri valorosi si promit ca federatia va avea sprijinul necesar pentru reluarea finantarii.” Si presedintele Mihai Covaliu a tinut sa sublinieze ca boxul merita ajutat, indeosebi in pregatirea pentru marile competitii, finalizate cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde Romania poate obtine medalia asteptata de atatia ani.
Organizatorul Vali Priceputu si-a manifestat satisfactia ca „boxul romaesc a revenit acasa, la Braila, de unde au pornit spre marea performanta atatia pugilisi valorosi.”
Cel mai emotionat a fost antrenorul federal Valentin Vranceanu, care i-a felicitat pe tinerii campioni, adaugand ca alti doi sportivi, Daniel Costea si Marian Tita, puteau sa ia medalii.