Campionatul European de box pentru cadeti – sportivi nascuti intre 1 ianuarie 2003 si 31 decembrie 2014 – a debutat marti in Sala Sporturilor Traian din Ramnicu Valcea, cu 275 de pugilisti la start, reprezentand 30 de tari. ”Este cea mai numeroasa participare din istoria acestei competitii”, a anuntat presedintele FR de Box, Vasile Citea. Competitia programeaza intreceri la 20 de categorii si se va incheia pe 25 iulie. Romania a inscris 19 pugilisti in concurs.

Europeanul de cadeti este organizat de Federatia Romana de Box impreuna cu primaria municipiului Ramnicu Valcea, care a alocat pentru buna desfasurare a intrecerilor suma de 50.000 de euro.

Inainte de ceremonia de deschidere, la Sala Sporturilor Traian a avut loc o conferinta de presa la care au participat presedintele FR de Box – Vasile Citea, primarul municipiului Rm. Valcea – Mircia Gutau, presedintele Consiliului Judetean – Constantin Radulescu, deputatul Eugen Neata si supervizorul EUBC – Waldemar Mencel.

Vasile Citea: ”Acest proiect a fost posibil in urma unui proiect la care am lucrat impreuna cu domnul deputat Eugen Neata. Am batut la usile administratiei publice locale si din fericire le-am gasit deschise. Pana acum lucrurile au decurs bine, ne bazam in continuare pe strijinul oficialitatilor locale, care ne-au pus la dispozitie tot ce am avut nevoie. Le multumesc si prin ei tuturor valcenilor pentru gazduirea acestui eveniment”.

Mircia Gutau, primarul municipiului Rm. Valcea: ”Sunt extrem de bucuros ca am pus Ramnicu Valcea pe harta oraselor care gazduiesc competitii de anvergura. Sper sa va bucurati de ospitalitatea noastre si vrem sa va dovedim ca suntem gazde bune. Imi doresc ca cei mai buni sa castige si, de ce nu?, sa reveniti cu placere la Ramnicu Valcea, un oras frumos, foarte bine pozitionat pe harta tarii. De asemenea, imi doresc ca alaturi de handbalul valcean, care este arhicunoscut pe plan international, minicipiul nostru sa fie recunoscut si pentru aceasta organizare, speram impecabila

Constantin Radulescu – presedintele Consiliului Judetean: ”Am avut noi, valcenii, norocul sa fim de mai multe ori in centrul Europei. In aceste zile sunt mai multe demonstratii de forta in zona, una fiind cea a cedatilor implicati in aceasta competitie. Pentru noi este o bucurie, este de asemenea o mandrie sa fim gazdele acestui european. Se apropie zilele Imnului National, iar domnul primar a pregatit un program deosebit. Sper sa va simtiti bine in judetul Valcea si cel mai bun sa castige. Pumni de otel!”.

Eugen Neata, deputat: ”Sunt aici la propunerea colegului meu Vasile Citea, care a avut ideea de a discuta cu oficialitatile locale organizarea acestei competitii la Ramnicu Valcea. Putem arata astfel Europei ca avem capacitatea de organiza o competitie de asemenea anvergura si ca putem fi o gazda minunata. Le multumesc sportivilor si le doresc succes!”.
Dupa conferinta de presa si ceremonia de deschidere a urmat prima gala a Campionatului European. Intre cei 26 de boxeri care au urcat marti seara in ring, in cadrul celor 13 meciuri programate, s-a aflat si romanul Florin Samuel Cimpoesu (65 kg). Sportivul legitimat la Universitatea Cluj nu a putut depasi tracul debutului si a pierdut la puncte in fata irlandezului Aaron McElligot.

Programul competitiei in zilele urmatoare: 19-21 iulie – preliminarii (ora 16:00), 22 iulie – sferturi de finala (15:00 si 18:30), 23 iulie – zi de pauza, 24 iulie – semifinale (15:00 si 18:30), 25 iulie – finale (ora 15:00).

Componenta echipei Romaniei
Categoria 38,5 kg: Raul Pop (CSS Rm. Valcea)
Categoria 40 kg: Patrik Bocsi (Olimpia Cavas)
Categoria 41,5 kg: Alexandru Boboc (Nicolina Iasi)
Categoria 43 kg: Eusebiu Tirzoman (Gladiatorul Iasi)
Categoria 44,5 kg: Marco Manea (CSS Calarasi)
Categoria 46 kg: Alexandru Ungureanu (CSM Pitesti)
Categoria 48 kg: Adrian Preda (CSM Pitesti)
Categoria 50 kg: Gabriel Batiu (CSM Dunarea Galati)
Categoria 52 kg: Alin Crisan (Vointa Cluj)
Categoria 54 kg: Samuel Roman (CSS Sighet)
Categoria 56 kg: Andrei Mustet (Pandurii Tg. Jiu)
Categoria 59 kg: Sebastian Trandafir (CSM Buzau)
Categoria 62 kg: Catalin Vicentiu (CS Olimpia)
Categoria 65 kg: Florin Cimpoiesu (Univ. Cluj)
Categoria 68 kg: Alexandru Nastrut (Banat Timisoara)
Categoria 76 kg: Daniel Dumitru (CSM Craiova)
Categoria 80 kg: Ștefan Panaitescu (CSM Ploiesti)
Categoria 90 kg: Dragos Guzga (Scorpions Iasi)
Categoria 105 kg: Albert Potoceanu (SCM Bacau)
Colectivul tehnic este alcatuit din: Robert Baeatu, Titi Tudor, Marius Baluta, Marcel Sirba

Material furnizat de Alexandru Enciu