Boxul romanesc a incheiat Campionatele Europene de seniori Under 22 de la Targu Jiu cu o medalie de aur, doua de argint si una de bronz.

Imnul national al Romaniei s-a auzit duminica in noua Sala a Sporturilor din Targu Jiu, gratie pugilistului tricolor Robert Jitaru. In varsta de 22 de ani, sportivul originar din Braila, dar legitimat la CSA Steaua, s-a impus la puncte in finala disputata cu azerul Tayfur Aliev, dupa un meci desfasurat intr-o atmosfera electrizanta.
Jitaru a dominat intalnirea, punandu-si in valoare tehnica si loviturile variate. Aliev a raspuns si el pe masura, iar intalnirea a avut ritm si calitate. Dupa trei reprize spectaculoase, Robert Jitaru a fost declarat invingator la puncte cu o decizie unanima.

Romania a mai avut doua reprezentante in finalele europene, ambele fete ramanand cu medaliile de argint. La 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a cedat in fata campioanei mondiale Irma Testa (Italia). Sportiva antrenata de Adrian Lacatus a inceput bine, cu o repriza in care a facut risipa de energie. Din repriza a doua, italianca a preluat initiativa, punctand mai clar. Mai mult, in ultima repriza sportiva tricolora a fost nevoita sa asculte o data numaratoarea arbitrului, desi nu s-a aflat niciub moment intr-o situatie extrema.

La +81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) a facut un meci curajos in fata masivei sportive maghiare Adrienn Juhasz, insa diferenta de gabarit a inclinat balanta. Juhasz s-a impus printr-o decizie la puncte.

Romania a mai obtinut o medalie de bronz prin Alberto Biro (SCM Bacau), la categoria 81 kg.

Articol furnizat de Alexandru Enciu