Dintre cei 500 de canotori din 34 de tari care au participat la Europenele de la Brandenburg (Germania), reprezentantii Marii Britanii au castigat cele mai multe medalii de aur, patru. La care s-au adaugat doua de argint si una de bronz. Desi au cucerit 10 medalii, germanii au fost pe locul al doilea in ierarhie, deoarece au luat doar trei din cel mai stralucitor metal. Dintre cele cinci echipaje romanesti, trei au prins finala A, incheind pe pozitiile 3, 4 si 6.DSC_6623 resizegk-is-107

Echipajul barcii dublu rame feminin, compus din Laura Oprea-Madalina Beres, calificat la JO, a intrat in posesia bronzului, cu 7:47,180, dupa britanicele Helen Glover-Heather Stanning, 7:35,930 si germancele Kerstin Hartmann-Kathrin Marchand, 7:43,180.
Fetele de la 8+1 au ocupat locul 4, cu 6:58,260, in componenta Ioana Vrinceanu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu, Daniela Druncea. A castigat Marea Britanie, cu 6:51,460, secondata de Olanda, 6:51,830 si de Rusia, 6:55,430.
La dublu vasle categoria usoara au concurat Ionela Lehaci si Andreea Asoltanei, care s-au clasat pe locul 6, cu 8:20,050. Proba castigata de olandezele Ilse Paulis-Maaike Head in 7:40,500.
Celelalte rezultate ale echipajelor romanesti:
Locul 9 ocupat de echipajul barcii patru rame masculin: Neculai Aniculesei, Cristi Ilie Pirghie, Constantin Adam, Alexandru Cosmin Macovei.
Locul 10 ocupat de echipajul barcii dublu rame masculin: Vlad Dragos Aicoboae; Toader Andrei Gontaru
Sportivii romani au fost coordonati de Mircea Roman – antrenor principal al lotului national feminin, Dimitrie Popescu – antrenor principal al lotului national masculin, iar conducator al delegatiei a fost antrenorul federal Dorin Alupei.
Totodata Romania a avut un reprezentant in juriu in persoana doamnei Cristiana Grigore, iar din tribune sportivii romani au fost incurajati de catre Doamna Elisabeta Lipa – Ministrul Tineretului si Sportului si Domnul Sandu Pop, secretar general al FRC.

In 2016, Jocurile Olimpice de la Rio reprezinta competitia suprema a canotajului, barcile dublu rame feminin, dublu rame masculin si patru rame masculin asigurandu-si deja prezenta. Pana atunci, fetele din barca de opt rame cu carmaci si dublu vasle categorie usoara vor trece prin proba de foc a regatei de la Lucerna din 22-24 mai, concurs in care se vor lupta pentru ultima sansa de calificare la Jocurile Olimpice.

 • Mihai Catalin Panait

  IMPREUNA VASLIM SPRE RIO via LUCERNA!

  Am preluat de Facebook-ul Federatiei Romane de Canotaj urmatoarea postare, la care subscriem cu entuziasm si cu pumnii stransi:

  Rotsee, Lucerna, 22-24 mai 2016 – Hai Romania!

  Situat in partea de nord a orasului Lucerna, Rotsee este un loc ideal pentru canotaj. Cu o lungime de 2400 de metri si practic fara curenti de apa, acesta este protejat de vanturile puternice de catre dealurile din apropiere, dimensiunea si forma lui facandu-l ideal pentru organizarea curselor olimpice, indeplinind criteriul de competitie de 6 culoare pe 2000 de metri.

  Prima regata a fost gazduita la Lucerna in 1933, de atunci acesta fiind locul de desfasurare a unui numar mare de evenimente de canotaj international – primele Campionate Mondiale de Canotaj au fost organizate aici in anul 1962.

  Nu numai Canotorii iubesc frumusetea așa-numitului Lac al Zeilor si a orasului Lucerna. Familiile din zona, calatorii, iubitorii de sport si de natura sunt atrași de locatia idilica și natura magnifica, de acest loc unic unde lacul imbratiseaza lin muntele si campia, revarsand asupra acestora reflexiile sale intr-un mod fermecator.

  In perioada 22-24 mai, echipa Romaniei merge la Rotsee pentru a se califica la Rio 2016!

  Le uram succes si le tinem pumnii!!!

  Hai Romania!