Cu ceva ani buni in urmă aveam două echipaje feminine  de canotaj care luau titluri olimpice şi mondiale pe banda. În diverse formule, îndeosebi la 8+1, cu sportive precum Constanta Burcica si Angela Alupei, la dublu vasle categoria usoara. Aceleasi echipaje, dar, fireste, cu alte componente, au trecut cu bine de regata preolimpica de la Lucerna, urmand sa evolueze la Rio de Janeiro.canotaj 2

Antrenorul Mircea Roman a facut o serie de schimbari in toate cele trei echipaje care au concurat in localitatea elvetiana. Care s-au dovedit benefice la doua dintre ele.
Ionela Livia Lehaci si Gianina Beleaga, 19 ani, ultima inlocuind-o pe Andreea Asoltanei, au readus in atentia mondiala barca de dublu vasle categoria usoara, tripla campioana olimpica in perioada 1996-2004, la Atlanta, Sydney si Atena. Au trecut mai greu de recalificari si de semifinale, iar in ultimul act au incheiat pe locul secund, in urma Italiei, ambele reusind calificarea.
Finala probei de 8+1 a fost la discretia romancelor, care au castigat, cu mai bine de doua canotajsecunde in fata olandezelor. Roman a renuntat la Ioana Vrinceanu  si Iuliana Popa, modificand si ordinea asezarii in barca: Mihaela Petrila, Ioana Craciun Strungaru, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Cojocariu Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu, Daniela Druncea. Cu varste cuprinse intre 22 de ani, Beres si 26, Dorneanu si Druncea.
Un echipaj tanar, care poate reinnoda succesele generatiei trio-ului Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu.