Federatia Romana de Canotaj doreste pe aceasta cale sa aduca la cunostinta publicului larg si reprezentantilor mass media ca informarea oficiala a ANAD privind sportivii depistati pozitiv cu meldonium nu face referire la niciun sportiv/nicio sportiva din loturile de canotaj.

Canotaj si kaiac-canoe, sunt doua discipline sportive complet diferite, discipline conduse de doua foruri nationale separate: Federatia Romana de Canotaj – pentru disciplina canotaj si Federatia Romana de Kaiac-Canoe pentru disciplina kaiac-canoe.

Pe parcursul anului in curs, sportivii componenti ai loturilor de canotaj au fost testati in mai multe ocazii, de catre ANAD (Agentia Nationala Anti-Doping) si Federatia Internationala de Canotaj, toate rezultatele fiind negative.

Precizarea este necesara pentru a elimia orice confuzie realizata in ultimele zile in urma unor articole, buletine informative si a altor materiale de presa aparute in mass media, in principal in mediul online, pe tema sportivilor depistati pozitiv si care prezentau subiectul ca avand legatura cu canotajul.

Rugam, prin urmare, reprezentantii mass media sa efectueze, acolo unde este cazul, corectiile ce se impun, sa elimine canotajul/ canotorii din aceste materiale, pentru a asigura o informare corecta a publicului larg.