Fara contracandidat, Elisabeta Lipa, a fost realeasa pentru a treia oara presedinte al Federatiei Romane de Canotaj de reprezentantii a 31 de structuri sportive din teritoriu. Conform statutului, in aceasta situatie, membrii Comitetului Executiv, aveau sa fie alesi prin vot deschis. La eveniment au participat Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului si Mihai Covaliu, presdiuntele COSR..

Desi am cautat ilustratie foto si pe Facebook, pagina oficiala a FR Canotaj, nu am gasit decat un clip video. Asa ca am fost obligati sa postam aceasta fotografie care ilustreaza materialul de pe site-ul oficial al FR Canotaj (http://www.frcanotaj.ro/alegeri-la-federatia-romana-de-canotaj/). Asta am gasit, asta punem! 

Din raportul prezentat de Elisabeta Lipa am retinut, printre altele, ca, in ciclul olimpic 2013-2016, canotajul a fost de doua ori pe prima pozitie si de tot atatea ori pe cea secunda in ierarhia federatiilor. Perioada in care, din pacate, numarul sportivilor, a scazut simtitor, cu toate eforturile facute de antrenori.

Medaliile obtinute indeosebi la juniori si tineret, dar si bronzul olimpic de la Rio de Janeiro, confirma ca potential exista, dar trebuie valorificat in continuare. „Mai avem destul de muncit pentru a ramane in top” a subliniat Elisabeta Lipa. Care a adaugat: ” E nevoie de mai multa implicare pentru a realiza impreuna ce ne-am propus pentru urmatorii patru ani. In acest sens, trebuie sa valorificam la maximum potentialul sportivilor in vederea obtinerea unor noi medalii mondiale, europene si atat de ravnitele trofee olimpice. Daca vom trage in aceeasi barca toti cei care muncim pentru canotaj succesele vor veni in mod cert. Avem o generatie ce promite si careia-i doresc sa ajunga la satisfactiile traite de noi, sa se bucure de succesul olimpic. Nu va fi deloc usor, tinand cont de existenta unor sportivi valorosi in diverse tari, dar, prin talentul si eforturile pe care le vor depune, sub indrumarea antrenorilor, pot ajunge in varful ierarhiei.”
Ministrul Marius Dunca a pedalat pe ideea ca sportivii au nevoie de modele, care sunt suficiente in canotajul de la noi.
„Cu accent pe disciplina si ordine, pe promovarea performerilor, canotajul si sportul romanesc pot reveni unde le-a fost locul cu ani in urma. Trebuie sa depasim impreuna acest moment de restart, iar din partea ministerului veti avea tot  sprijinul. In acelasi timp, e nevoie de atragerea unor oameni de afaceri pentru a investi intr-un sport care a obtinut de-a lungul timpului atatea trofee importante.”
Presedintele forului olimpic a mentionat ca isi doreste o colaborare foarte buna cu toate federatiile si cu ministerul de resort.
”Echipa olimpica nu poate participa la marea intrecere disputata o data la patru ani fara ca federatiile sa fie unite, mai cu seama in privinta pregatirii. Lupta pentru cucerirea medaliilor olimpice a devenit foarte dificila in ultimii ani. Tinand seama ca sportul de performanta a ajuns o afacere aproape in toata lumea, dovada fiind aparitia unor tari precum Qatar, Tunisia sau Venezuela, ai caror reprezentanti au obtinut rezultate remarcabile la Jocurile Olimpice, trebuie sa invatam de la ei. Sa facem stagii impreuna, urmarind realizarea obiectivelor de performanta propuse. Dupa care sa actionam ca o echipa adevarata, capabila sa realizeze ce si-a propus. In ce ne priveste, vom sprijini in continuare federatiile olimpice, sperand sa revenim cu fruntea sus de la Tokyo, in 2020″.
Directorul Liceului cu Program Sportiv din Constanta a adresat rugamintea ca ministerul sa ia legatura cu cei de la Educatie si Cercetare pentru a renunta la ideea desprinderii LPS-urilor de cluburile sportive scolare.
In final, a fost un moment emotionant prilejuit de apropiata iesite la pensie a doamnei Adriana Bocan. Antrenorul federal Dorin Alupei a prezentat un filmulet de cateva minute cu secvente de la diverse evenimente la care a participat fosta lor colega de-a lungul atator ani de munca.