La editia din acest an a Campionatelor Mondiale de canotaj desfasurata la Plovdiv sportivii romani si-au imbunatatit rezultatele obtinute la precedenta editie obtinand un numar dublu de medalii. Au fost doua din cel mai stralucitor metal si tot atatea de argint.

Echipaj Ionela Lehaci +  Geanina Elena Beleaga
Pe cea mai inalta treapta a podiumului au urcat echipajele de dublu venite de pe meleagurile sucevene. Mai intai, Ionela Lehaci si Geanina Elena Beleaga la categoria usoara, apoi colegii de generatie Mihaita Vasile Tiganescu si Vasile Pascari la dublu rame. Fetele, cronometrate pe 2000 de metri in 7:01,240, le-au invins pe reprezentantele Italiei, sosite dupa 80 de secunde. Ambele mai au patru medalii in palmares, Geanina, doua mondiale si tot atatea europene la juniori, iar Ionela, una mondiala la tineret si trei continentale la juniori. Ele evolueaza impreuna din 2015.

Baietii s-au impus mult mai clar in fata francezilor, 6:31,790, fata de 6:33,490. Cosmin are mai multe trofee la juniori decat colegul sau de barca, doua de aur si un argint mondial, trei arginturi si un bronz european, respectiv un aur la Mondiale, un argint si doua bronzuri la Europene.

Cristina Popescu, Alina Pop, Beatrice Parfenie si Roxana Parascanu, un cvartet de argint, dupa 6:34,180, in urma reprezentantelor „tarii lalelelor”, 6:31,690, dar inaintea germancelor, 6:39,700. Baietii de la 8+1 au fost invinsi, la randul lor, de olandezi, 5:31,570, fata de 5:29,550. Au evoluat Cristian Ivascu, Alexandru Matinca, Alexandru Constantin Macovei, alti doi cu prenumele Constantin, Adam si Radu, Sergiu Bejan, Gheorghe Dedu, Ciprian Tudosa si Adrian Munteanu
Medaliati care sunt asteptati sa confirme si la Europene, unde vor mai concura cu sanse serioase echipajele clasate la un pas de podiumul mondial la dublu rame si 4 vasle feminin si Marin Enache la simplu.
Foto: FR de Canotaj