Romania, pe primul loc pe natiuni la Campionatul Mondial de Juniori din Lituania, cu sase medalii: doua de aur, doua de argint si doua de bronz

Extraordinare rezultate obtinute de Romania in cadrul Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori care a avut loc la Trakai, Lituania. Echipajele romanesti s-au clasat pe primul loc pe natiuni si au reusit sa se intoarca acasa cu doua medalii de aur, doua medalii de argint si doua de bronz.

„Felicitari echipajelor noastre, staff-ului tehnic si multumiri tuturor celor care au facut posibila aceasta performanta! Juniorii nostri continua sa creasca zestrea de medalii pe care Romania le-a castigat in acest an. Cu gandul la Campionatul Mondial de Seniori, ma bucur ca juniorii nostri sunt gata sa preia cu demnitate si rezultate mari responsabilitatile seniorilor” a fost mesajul transmis de Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj la aflarea rezultatelor.

Echipajul Romaniei de opt rame cu carmaci feminin (Elena Danut, Elena Cosmina Ciritel, Monica Georgiana Andron, Ioana Madalina Morosan, Andreea Popa, Raluca Georgiana Dinulescu, Maria Magdalena Rusu, Vasilica Alexandra Rusu, Victoria Stefania Petreanu) a reusit sa obtina medalia de bronz in cursa finala din cadrul Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori care s-a desfasurat in Trakai, Lituania.
Romancele Adriana Ailincai si Maria Tivodariu au reusit sa obtina medalia de aur in proba feminina de dublu rame. Cea de-a doua medalie de a aur a delegatiei Romaniei a fost obtinuta de echipajul feminin de patru vasle, format din Larisa Elena Rosu, Andreea Grapinoiu, Simona Geanina Radis, Tabita Maftei.
Echipajul de patru rame masculin (Dumitru Ciobica Alexandru, Nicu Iulian Chelaru, Cristian Ionut Cojocaru si Ciprian Huc) a urcat si el pe podium, obtinand medalia de bronz. Și Ioana-Irina Acsinte, Elena-Catalina Onciu, Geanina-Dumitrita Juncanariu si Alina-Maria Baletchi, reprezentantele Romaniei in cursa de patru rame feminin au urcat pe podium, castigand argintul.

Echipajul de dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu si Florin-Sorin Lehaci) s-a clasat pe locul doi in cursa finala, asigurandu-si astfel medalia de argint.
Anul trecut, Romania a reusit sa obtina o medalie de aur la Campionatele mondiale de juniori.

Pentru Canotajul Romanesc mai urmeaza Campionatele Europene de tineret si Campionatele Mondiale de seniori de la sfarsitul lunii septembrie.