Turnirul Nobililor de la Mioveni, ce va avea loc sambata 21 mai, este o cursa intrata in circuit in 2016, ce propune „un traseu superb, o combinatie intre traseul de viteza de la Ploiesti si cel herculean de la Sinaia”, dupa spusele lui Alex Ciocan, precum si o veste tare buna pentru cicliste, rezultat al colaborarii dintre Road Grand Tour si Road Grand Pink.@turnirul-nobililor-2016_final

 

Iata despre ce e vorba: pentru a atrage si mai multe cicliste in cursele de sosea, la Mioveni, fetele vor avea start separat, incepand cu ora 10:30. Ele vor pedala 1 ora si un sfert, plus un tur. Nota: Din motive organizatorice, acest lucru se va intampla doar daca vor fi confirmate cel putin 40 de participante!

Cursa fetelor va fi urmata de cea a baietilor, care se vor infrunta timp de o 1 ora si jumatate, plus un tur.

Trebuie stiut ca, pentru aceasta cursa, persoanele cu rezidenta in Mioveni vor beneficia de inscriere gratuita. Pentru validare, este necesara rezervarea locului in cursa si trimiterea unei copii a cartii de identitate la adresa info@roadgrandtour.ro.Se va face un clasament separat pentru ciclistii din Mioveni.

Turnirul Nobililor de la Mioveni isi va inchide inscrierile miercuri, 18 mai. Va invitam, asadar, sa va rezervati locul cat mai repede la cursa descrisa de Alex Ciocan ca avand „un traseu superb, asa cum si-ar dori orice ciclist adevarat. Un circuit cu turul in lungime de 4 km, cu o urcare de cateva sute de metri catre uzina Dacia, cateva viraje rapide si o sosire in fata cladirii Primariei, la capatul unui lung fals plat”.

Alte informatii utile sunt faptul ca in kit-ul de concurs, participantii vor gasi noile incalzitoare de maini, personalizate Road Grand Tour 2016 si ca limita de locuri este de limitata la 300 de participanti.

Organizat de catre Alexandru Ciocan, Road Grand Tour isi propune sa relanseze ciclismul de sosea in Romania si sa incurajeze participarea a cat mai multor ciclisti, amatori sau profesionisti, de toate varstele si cu toate tipurile de biciclete.

Road Grand Tour 2015 a adus laolalta peste 2.000 de ciclisti, peste 8.500 de spectatori, iar pentru 2016 se estimeaza participarea a peste 2.500 de ciclisti si peste 10.000 de spectatori.

2016 aduce cu sine o multime de noutati, dintre care cea mai importanta e faptul ca vor avea loc 14 competitii, dintre care 8 etape Road Grand Tour, 4 intalniri destinate copiilor – Kids Editionsi 2 Speed Night Race.