Cursa Campionilor, etapa ce va avea loc sambata 13 august, la Bucuresti, va fi una de viteza, indemanare si forta. Traseul este plat, in lungime de 3 km. Asa cum Drumul Vinului a favorizat cataratorii, aceasta cursa va fi pe placul sprinterilor!

RGT_Cursa CampionilorPe langa clasamentele deja obisnuite ale Road Grand Tour, vom propune si cateva sprinturi intermediare premiate in bani si/sau premii.

Toate categoriile de varsta se premiaza cu produse, medalii si diplome. Sportivii amatori care sunt premiati la OPEN, ies automat din premierea din cadrul categoriei de varsta, dar, in clasamentul general RGT, puncteaza conform acesteia.

La fel ca la Turnirul Nobililor, vom incerca sa avem cursa fetelor separata. Pentru acest lucru asteptam sa vedem daca se vor inscrie si confirma minimum 50 de fete. In acest caz, cursa fetelor va fi de o ora si un sfert plus un tur si imediat dupa terminarea acesteia, vor porni baietii si vor pedala timp de o ora si jumatate plus un tur.
Cursa Campionilor va fi urmata de Eroica, la 20 august 2016, Ramnicu Valcea. Inscrierile pentru cursa de la Ramnicu Valcea se inchid pe 17 august.

Organizat de catre Alexandru Ciocan, Road Grand Tour isi propune sa relanseze ciclismul de sosea in Romania si sa incurajeze participarea a cat mai multor ciclisti, amatori sau profesionisti, de toate varstele si cu toate tipurile de biciclete. Alex Ciocan are la activ aproximativ 15 Tururi ale Romaniei, 8 ale Turciei, 5 ale Greciei, Bulgariei si participari la multe alte competitii internationale importante. El detine aproximativ 30 de titluri de campion national si in jur de 60 de podiumuri la campionatele nationale, ca sportiv la echipele CS Petrolul Ploiesti, CS Dinamo Bucuresti, CS Otopeni.

Road Grand Tour 2015 a adus laolalta peste 2000 de ciclisti, peste 8500 de spectatori, iar pentru 2016 se estimeaza participarea a peste 2500 de ciclisti si peste 10.000 de spectatori. 2016 aduce cu sine o multime de noutati, dintre care cea mai importanta e faptul ca vor avea loc 15 competitii, dintre care 10 etape Road Grand Tour, 4 intalniri destinate copiilor – Kids Editionsi 1 Speed Night Race.

Principalii sponsori sunt: Orange, BCR, Segula, Dorna, Isostar, Diablos Computers, Scriptmedia, iar partenerii media care vor sustine RGT 2016 sunt Europa FM, Ciclism.ro, Freerider.ro, Biciclistul.ro, Bike Fm, Velo Cafe, Bitpress.ro, Adevaratii Veloprieteni.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.roadgrandtour.ro si www.facebook.com/roadgrandtour.