Editia aniversara cu numarul 10 din Cycling Tour of Szeklerland a debutat spectaculos la Miercurea Ciuc. Desi la start s-au aflat 115 concurenti din 20 tari si 9 echipe puternice din Europa, reprezentantii echipei nationale a Romaniei au tinut stacheta sus.

foto genericaAndrei Nechita (unicul roman prezent la JO Londra 2012) a fost foarte aproape de podium si a terminat prima etapa de 185 kilometri pe traseul Miercurea Cuc-Tusnad-Sfantu Gheorghe-Covasna – Targu Secuiesc-Miercurea Ciuc in 4 ore si 5 secunde, la doar 2 secunde in urma finlandezului Matti Manninen (Merida Pro Cycling), castigatorul cursei.

Cea mai rapida medie orara din istoria competitiei

foto PetracheCampionul national en-titre in proba de fond, Marius Petrache  s-a impus in sprintul de la Sfantu Gheorghe si a mai terminat pe podium in alte doua sprinturi intermediare. Ne notat ca dupa prima ora de concurs viteza medie a plutonului a fost de 51 km/h, record in istoria turului. De altfel media finala a fost de 49 km/h, una la nivelul Turului Frantei si a altor competitii de prim rang din Europa.

Tusnad Cycling Team, pe podium la echipe

foto2 Tusnad Cycling TeamSingura echipa continentala din Romania (esalonul trei valoric pe plan mondial), Tusnad Cycling Team  si-a indeplinit obiectivul in fata fanilor locali si a terminat prima etapa pe locul 3 in spatele bielorusilor de la Minsk Cycling Club si a azerilor de la Baky Cycling Project (favoritii din Turul Tinutului Secuiesc – locul 12 in clasamentul european in 2016). Spaniolul Jose Miralles  a obtinut de altfel tricoul alb pentru cel mai bun tanar sportiv (categoria sub 23 ani).

Etapa de foc prin padurile Harghitei

Dupa etapa inaugurala, sportivii vor trece vineri printr-un adevarat examen pe traseul Odorheiu Secuiesc -Gheorgheni – Baile Harghita (163 km), vremea ploiasa si traseul deluros urmand sa le puna la maxima incercare capacitatile fizice. Concursul de incheie sambata cu un circuit pe strazile din Miercurea Ciuc.

Foto: Departamentul Media al FR Ciclism