Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project) s-a impus in editia a 10-a din Cycling Tour of Szeklerland, cea mai puternica editie din istoria competitiei, cu participarea a 9 echipe continentale si a unor sportivi din 20 tari. Rusul a parcurs cei 482,92 km ai cursei prin judetele Harghita si Covasna in 11 ore, 25 minute si 14 secunde, fiind urmat in clasamentul general de kazacul Alexandr Shushemoin (Vine4ever/ +01.42 min) si de slovenul Matej Mugerli (Baku Cycling Project / +01.49 min).

Szekley Korverseny, Cycling Tour of Szeklerland X, Day III B Date: 8/13/2016, Time: 17:52,

„Este a doua oara cand concurez in Romania dupa Turul Sibiului. Ma simt foarte bine aici, traseul este spectaculos cu peisaje frumoase si etape foarte tehnice. Nu a fost insa deloc usor sa castig, nivelul a fost unul foarte ridicat, dovada sta chiar media orara. Sper sa revin si in 2017 sa mai obtin un tricou”, a declarat la final campionul Kirill Pozdnyakov.

Rezultate bune pentru romani

Printre cele 19 echipe prezente la start s-au aflat Tusnad Cycling Team (singura noastra echipa de nivel continental) si nationala Romaniei. Ciucanii au reusit o evolutie excelenta in fata fanilor locali si au ocupat astfel locul secund, fiind depasiti in ierarhie doar de azerii de la Baky Cycling Project (favoritii competitiei – locul 12 in clasamentul european).

Szekley Korverseny, Cycling Tour of Szeklerland X, Day III B Date: 8/13/2016, Time: 20:44,
Spaniolul Jose Miralles (Tusnad Cycling Team)

Spaniolul Jose Miralles (Tusnad Cycling Team) a obtinut tricoul alb pentru cel mai bun rutier sub 23 ani. Campionul en-titre al Romaniei in proba de fond, Marius Petrache a urcat pe podium in clasamentul sprinterilor. Cel mai bine clasat rutier autohton in ierarhia generala a fost Daniel Crista (Tusnad Cycling Team).

„Intr-un fel ma asteptam la un rezultat bun pentru ca m-am antrenat foarte mult pentru acest concurs, dar sunt bucuros pentru ca progresez de la concurs la concurs. Am urcat in top 10 si la contratimpul individual pe munte, ceea ce este o surpriza placuta pentru mine, asa ca nu pot fi decat fericit per total” , a declarat castigatorul tricoului albastru.

Szekley Korverseny, Cycling Tour of Szeklerland X, Day III B Date: 8/13/2016, Time: 20:53,
Premiere echipe

Tricourile dinstinctive

Cel mai bun catarator (tricoul galben Csíkszereda): austriacul Lukas Schlemmer (WSA Greenlife)

Cel mai bun roman(tricoul albastru Tusnad): Crista Daniel (Tusnad Cycling Team)

Cel mai bun sportiv U23 (tricoul alb Amigo&Intercost): spaniolul José Rigo Miralles (Tusnad Cycling Team)

Cel mai bun sprinter (tricoul rosu-negru Székelyföld): slovenul Matej Mugerli (Baku Cycling Project)

Castigatorul Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc: tricoul portocaliu-negru ING Service: rusul Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project).

Eva Tofalvi, invitata de onoare la cursa

Eva Tofalvi la festivitate
Eva Tofalvi la festivitate

Cvintupla participanta la Jocurile Olimpice, biatlonista Eva Tofalvi a asistat la finisul de la Harghita Bai si, spre surpriza ciclistilor, a efectuat festivitatea de premiere. „Imi place sa urmaresc orice sport si ma bucur ca am asistat la concurs. Pentru regiune este o sansa uriasa sa se promoveze pe plan international si ar trebui sa organizam cat mai des astfel de competitii. Vreau sa le transmit cu aceasta ocazie multa bafta si sportivilor nostri de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeioro”, a declarat cea mai valoroasa sportiva romanca la sporturile de iarna.

Campionul paralimpic in grafic pentru Rio

Eduard Novak
Eduard Novak

Pentru Eduard Carol Novak (singurul campion paralimpic al Romaniei), competitia a avut o incarcatura emotionala aparte. Sportiv, lider al Tusnad Cycling Team si presedinte al FR Ciclism, harghiteanul a fost si co-organizator. Novak se afla pe ultima suta a pregatirilor pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro si Turul Tinutului Secuiesc a fost ultimul test inaintea competitiei. „Sunt multumit de rezultatul echipei si de nivelul general al competitiei. Ma simt bine pe plan fizic si psihic, pentru mine urmeaza acum doua saptamani de cantonament in Italia, apoi voi pleca in Brazilia pentru acomodarea cu fusul orar. Ma simt onorat sa fiu portdrapelul Romaniei la Jocurile Paralimpice. Presiunea este pe adversarii mei, eu mi-am indeplinit deja visul in 2012 la Londra, asa ca voi concura de placere. Desi am ajuns la 40 ani, nu este exclus sa merg si la Tokyo in 2020, totul va tine de motivatie!” – a precizat cel mai cunoscut ciclist roman pe plan international.

Materiale (Text + Foto) furnizate de Departamentul Media al FR Ciclism