Adriana Ceausescu a fost vice-campioana nationala de handbal, pe cand juca la CS Slobozia, acum devenind una din cele mai bune cicliste din Romania, atat de ”asfalt” cat si de MTB.

Adriana Ceausescu alaturi de Ana Maria Estera si Alex Ciocan

 

Adriana Ceausescu a facut 12 ani de handbal. A inceput la 8 ani si a terminat la 20, evoluand numai la CS Slobozia. O echipa valoroasa, cu care sportiva SportGuru – BCR Racing Team a iesit vice-campioana nationala la juniori (18 ani), in 1995, dupa finala cu Rapid Bucuresti. A lasat sportul pentru scoala, dar nu a pierdut spiritul combativ. A revenit in competitii in 2014, de data asta pe bicicleta nu pe ”semicerc”.

”Ambele au farmecul lor. Și nu vorbim despre o diferenta intre un sport de echipa si unul individual, pentru ca si ciclismul este tot unul de echipa”, ne-a spus Adriana. La handbal a fost centru, conducator de joc, foarte rar extrema, cand jocul o cerea.

”Vreau sa fiu un exemplu, un model de motivatie pentru tinerele care se apuca de ciclism”, a conchis sportiva de 37 de ani. Adriana care este si organizatoarea unei curse destinata exclusiv femeilor, Road Grand Pink, apare mereu pe podiumurile concursurilor de bicicleta, ultimul fiind un loc intai, in stafeta cu colega ei Ana-Maria Estera, la ”4 Pedale”. Aceeasi competitie la care debuta pe doua roti acum 2 ani. ”Am avut o bicicleta de 20 de kilograme, a fost un esec total”, isi aduce aminte razand Adriana.

Un film cu finala disputata in 1995, aici: https://youtu.be/CM4SkLkXk94

Adriana Ceausescu nu este singura ”handbalista” din echipa de alergatori si ciclisti SportGuru – BCR Racing Team. Și Iuliana Stroescu, alergatoare montana, ultramaratonista, a facut acest sport, la LPS Onesti, timp de 10 de ani. Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni ciclisti din Romania, a facut si el pentru o perioada handbal, la Dinamo Bucuresti.Adriana_Ceausescu-alaturi-de-AnaMaria-Estera-si-Alex-Ciocan (2)

Rezultate Adriana Ceausescu, 2016 (selectie)

Locul I, Cupa Otopeni Mircea Romascanu
Locul I, Salaj Velo Tur
Locul II, Campionatul National de Duatlon
Locul II, Prima Evadare
Locul II, Turnirul Nobililor

Material furnizat de sportguru.ro ( SportGuru – BCR Racing Team)