In data de 24 septembrie 2016 asociatia OPTAR organizeaza al doilea Mars al Biciclistilor din Constanta, incepand cu ora 14.30, in Piata Ovidiu.

14199168_1144025352337601_9005435441307358264_n

De ce protestam?

Deoarece constatam neaplicarea masurilor de siguranta rutiera;
Pentru ca este incurajat transportul motorizat iar metodele alternative de transport, nu;
Datorita lipsei unei viziuni a administratiei orasului pentru cresterea calitatii vietii;
Pentru ca nu au fost aplicate masurile de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate;

In municipiul Constanta cetatenii nu au beneficiat de masuri de imbunatatire a mobilitatii urbane pana recent, iar acestea de multe ori au fost ineficient sau defectuos implementate, amintim aici pistele pentru biciclisti din Mamaia, proiectul “Black Sea Bike”, sau pista de biciclisti de pe Bd. Tomis.
Problemele intampinate de catre biciclisti constau in neintegrarea stradala a pistelor pentru biciclisti, accesul catre acestea fiind dificil, atat la intrare cat si la iesire, pozitionarea pictogramelor care sunt neconforme dar si delimitarea benzilor cu lumini albe intermitente.
Ne dorim sa incurajam cetatenii sa foloseasca cat mai eficient toate metodele pentru a se deplasa si totodata ne dorim sa incurajam autoritatile locale sa ii asigure pe acestia ca vor lua masuri pentru a sustine si incuraja metodele alternative de transport.

Organizatorii marsului se delimiteaza de orice mesaj sau actiune politica ce poate fi asociata acestui protest. Actiunea nu are nicio conotatie politica, fiind in fapt o actiune care vizeaza politicile de dezvoltare urbana.

Consideram ca mediul politic este de fapt destinatarul final al acestui mars, astfel ca invitam orice membru de partid care doreste sa se alature marsului sa o faca mai degraba institutional, prin decizii administrative care sa conduca la o dezvoltare sustenabila a orasului.

Solicitam mediului politic sa inteleaga demersul ca fiind unul al cetatenilor. Desi membrii de partid sunt si ei cetateni, acestia sunt o categorie aparte care, odata prezenti in aceasta actiune, va contamina politic un demers onest si civic. Ne asteptam la responsabilitate si respect fata de cetateni.