Eduard Novak Cycling Academy va fi prima academie specializata in ciclism din Estul Europei. Singurul campion paralimpic din istoria Romaniei are ca obiectiv cooptarea si selectia unui numar de 50 de copii, pe care sa ii duca catre marea performanta in urmatorii 12 ani.

foto3Prin infiintarea Academiei de Ciclism la Miercurea-Ciuc, presedintele forului roman de specialitate are in plan dezvoltarea atat al ciclismului pe pista, cat si al ciclismului de sosea, pe durata a trei cicluri olimpice.

foto1Sportivii Academiei Novak vor fi pregatiti nu doar pe plan sportiv, ci si pe latura sociala si mentala cu ajutorul unor experti in fiecare domeniu. Copiii vor capata notiuni despre mentinerea unei vieti sanatoase, de asemenea vor fi ajutati sa dobandeasca cunostiinte de nutritie, cum sa se pregateasca atat fizic cat si psihic la antrenamente si concursuri.

„Ciclismul ii invata pe sportivi respectul fata de colegi si fata de oameni in general, iar fair-play-ul pe care copiii il capata va avea un impact pozitiv asupra relatiilor lor interumane si mai tarziu. Sportul faciliteaza disciplina, respectul fata de oameni, spiritul de competivitate, ceea ce ajuta la o pozitie mai buna si stabilitate in societate”, a precizat cvintuplul campion mondial.

Academie cu psiholog, maseur, nutritionist pentru copii

In cadrul Eduard Novak Cycling Academy va activa o echipa profesionista. Copii vor fi impartiti in grupe a cate zece persoane si vor fi condusi de antrenori recunoscuti in domeniu. Pentru a asigura calitatea formarii sportivilor, Academia va asigura un psiholog, un maseur, un nutritionist, iar copii vor fi ajutati la antrenamente de catre trei antrenori si trei mecanici.

dsc_7209Conform planului, Eduard Novak Cycling Academy va incepe activitatea cu 50 de copii. Conducerea academiei asteapta la inscrieri copii cu varste intre 8 si 10 ani. Planul academiei de a forma sportivi profesionisti este de 12 ani, deoarece pentru a forma un sportiv de performanta de la o varsta frageda sunt necesari exact 12 ani.. Obiectivele includ si participarea sportivilor la concursuri atat nationale, cat si internationale in tara si in strainatate, cat si la Campionate Europene si Mondiale, de unde speram, sa se intoarca cu rezultate cat mai bune.

Planul pe 12 ani al Eduard Novak Cycling Academy va influenta in mare masura viata sportiva nationala, si pe plan regional va da un impuls pentru copii, care vor avea posibilitatea de a alege ciclismul ca sport, si vor avea posibilitate sa practice ciclismul in mod profesional.

„Am ajuns la 40 ani si dupa o viata dedicata ciclismului, vreau sa las ceva in urma mea dupa retragerea din activitate. Eduard Novak Cycling Academy vrea sa puna bazele unui nou mod de lucru in sportul romanesc, cu metode de pregatire moderne, cu antrenori specializati si cu o mentalitate corecta. M-as bucura ca in 2030, o parte dintre acesti copii sa participe la Jocurile Olimpice si poate chiar sa obtina o medalie istorica pentru Romania”, a concluziat singurul campion paralimpic din istoria Romaniei.