Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din Romania, va avea in componenta in acest sezon trei componenti ai nationalei Argentinei. Din gruparea harghiteana patronata de campionul paralimpic Eduard Novak vor mai face parte cinci rutieri autohtoni si un sportiv rus.

Ruben Ramos

Daca Ruben Ramos a facut parte din lotul harghitenilor si in 2016, lui i se vor alatura acum si alti doi argentinieni recomandati de Cristiano Valoppi, antrenorul lui Eduard Novak si al nationalei „pumelor”.

„Am optat pentru acest trio sud-american pentru ca logistic este mai simplu sa avem sportivi din aceeasi tara, ii ajuta mult si la acomodare. In plus, ei vor ajunge la Miercurea-Ciuc in luna mai in varf de forma si vor sta cu noi pe toata durata sezonului pana in toamna”, a precizat Eduard Novak, liderul TCT.

Laureano Rosas

Ciucanii vor incepe sezonul competitional la finalul lunii martie la Bonyhad in traditionala cursa de inceput a sezonului din Ungaria. Tusnad Cycling va participa in numeroase competitii din Europa precum Turul Ucrainei, Turul Slovaciei, Turul Serbiei, Turul Ungariei sau Turul Bulgariei, insa principalul obiectiv este clasarea in top la competitiile internationale din Romania.

„Pentru noi principalul obiectiv ramane castigarea Turul Tinutului Secuiesc, competitia de casa. Ne dorim apoi sa avem totodata o clasare in top la Turul Bihorului si Turul Sibiului, unde vor exista echipe puternice pe plan mondial”, a completat cvintuplul campion mondial Eduard Novak.

Echipa TCT pentru sezonul 2017: Eduard Novak (40 ani), Szabolcs Sebestyen (25 ani), Laszlo Peter (36 ani), Norbert Szabo (23 ani), Csaba Bartha (23 ani), Leonid Krasnov (Rusia/29 ani), Laureano Rosas (Argentina/26 ani), Hugo Velaszquez (Argentina/24 ani) si Ruben Ramos (Argentina/24 ani). Staff Tehnic: Cristiano Valoppi (director sportiv), Tamas Csiksaky si Nandor Lazar (mecanici&assistant Sports Director).

Un rus de echipa pro-continentala

Cel mai important transfer realizat in intersezon de gruparea harghiteana este rusul Leonid Krasnov, cara a evoluat in trecut pentru echipa pro-continentala Gazprom RusVelo. Acesta se poate lauda cu victorii de etapa in Turul Moscovei sau Turul Estoniei.

„Strainii din echipa vor avea trasate obiective individuale de performanta, ei trebuie sa aduca un plus echipei. Pe rus l-a recomandat un impresar, astept sa fie varful nostru de lance in unele tururi”, a completat Eduard Novak.

Articol si foto: Departamentul Media Tusnad Cycling Team