Pe parcursul intregului sezon Red Bull TV ii aduce pe spectatori mai aproape decat orice altcineva de actiunea – si de eroii sportivi – din Cupa Mondiala de Mountain Bike UCI prezentata de Shimano, prin transmisiunile in direct si on-demand. Doar Red Bull TV te transpune in atmosfera de competitie prin emisiuni dedicate inaintea fiecarei curse, iar cand rotile sunt in miscare, camerele si microfoanele de pe intreg traseul ii cufunda pe spectatorii competitiei in mijlocul actiunii.

In direct si on-demand, multiplul campion elvetian Claudio Caluori te va purta, ca si pana acum, pe traseele de concurs, inainte ca riderii sa ajunga sa se antreneze pe ele, iar apoi va comenta cursa alaturi de gazda Rob Warner, primul britanic care a castigat o etapa de Cupa Mondiala de Mountain Bike UCI. O perspectiva noua si inovatoare de la startul manselor si noi efecte vizuale, inclusiv analize de traseu si comparatii paralele a diversilor rideri in diferite zone ale parcursului, vor face ca experienta cursei de downhill – manse individuale contra cronometru, cu sprijinul gravitatiei, dar presarate cu obstacole – sa fie si mai convingatoare multumita datelor actualizate in timp real. Indiferent daca spectatorii prefera sa vizioneze seria de curse pe dispozitivele lor mobile, telefoane sau tablete, sau in sufragerie, la televizor sau la calculator, nimeni nu pune habitatul mountain bikerilor mai bine pe ecran decat Red Bull TV.

Pentru al treilea an consecutiv, competitia supreme de mountain bike ia startul la Lourdes, in Franta, cu actiune de downhill alaturi de cele mai importante nume din sport. Atunci cand isi vor incepe sezonul 2017 pe unul dintre cele mai stancoase si abrupte trasee ale anului, pentru cei mai iscusiti rideri ai planetei – atat baieti cat si fete – riscurile sunt la fel de mari ca si vitezele, chiar si pentru campionii en-titre Aaron Gwin si Rachel Atherton, plus favoritul localnicilor Loic Bruni. Red Bull TV este singurul loc unde poti viziona in direct si on-demand actiunea de la poalele neinduplecate ale Pirineilor.

Prima din sapte curse de downhill (DHI) de pe doua continente in cea mai importanta serie competitionala de mountain bike, istorica destinatie de pelerinaj de la Lourdes, a devenit un sanctuar si pentru credinciosii mountain biking-ului, atragand un mare numar de spectatori si rideri pasionati. In timp ce Campionul Mondial UCI din 2015, Loic Bruni, va avea sustinerea publicului local, americanul Aaron Gwin – un multiplu castigator al Cupei Mondiale UCI la general si campionul en-titre – este cel care a cucerit ambele editii anterioare ale cursei de la Lourdes si va fi in vanatoarea hat trick-ului pe liniile inselatoare ale traseului. De asemenea, el va cauta si sa curme din elanul britanicului Danny Hart, care a venit pe trei la Lourdes anul trecut, dar care a incheiat sezonul intr-un mod incendiar, cu trei victorii consecutive in ultimele curse ale sezonului, plus titlul de Campion Mondial UCI 2016.

Despre sportiva din varful ierarhiei fetelor nu este nici o urma de indoiala: britanica Rachel Atherton a dominat fara drept de apel cursele de downhill din ultimele doua sezoane. Castigatoarea a cinci titluri de Cupa Mondiala UCI la general si-a adjudecat fiecare cursa din sezonul trecut, in drumul ei spre trofeul de Campioana Mondiala UCI 2016 – prima sportiva care reuseste acest lucru. Lourdes 2015 a fost ultima cursa pe care a pierdut-o in ultimii doi ani si a facut-o de pe locul al doilea. Și totusi, dupa ce a terminat a treia pe traseul de Lourdes in ultimele doua sezoane, compatrioata lui Atherton, Manon Carpenter, va tinti si ea catre victorie, alaturi de cea care s-a clasat a doua pe podiumul britanic al cursei din Franta de anul trecut, Tahnee Seagrave. Iar in completare, sperantele frantuzesti pentru o victorie la Lourdes se vor fi odihni de umerii favoritei tarii-gazda, Myriam Nicole.

Vizioneaza Prima Etapa a Cupei Mondiale de Mountain Bike UCI 2017 gratuit, live si on demand, pe www.redbull.tv/uci, si urmareste intai fetele, de la ora 11:00 am UTC, urmate de baieti, la ora 13:00 UTC. Ramai la curent cu toate informatiile legate de biciclete pe Red Bull Bike Channel: redbull.tv/bike

Red Bull TV este disponibil pe televizoare conectate la internet, console de jocuri, dispositive mobile si altele. Pentru o lista complete, consultati aceasta pagina.

###

Urmareste Cupa Mondiala de Mountain Bike 2017 prezentata de Shimano – IN DIRECT pe Red Bull TV
30 aprilie: Lourdes, Franta (DHI #1), in direct pe Red Bull TV 11:00am UTC
20-21mai: Nové Mesto, Republica Ceha (XCO #1), in direct pe Red Bull TV 11:00am UTC
28 mai: Albstadt, Germania (XCO #2), in direct pe Red Bull TV 12:00pm UTC
4 iunie: Fort William, Scotia (DHI #2), in direct pe Red Bull TV 12:00pm UTC
11 iunie: Leogang, Austria (DHI #3), in direct pe Red Bull TV 11:00am UTC
1-2 iulie: Vallnord, Andorra (XCO #3/DHI #4), in direct pe Red Bull TV 11:00am/10:00am UTC
8-9 iulie: Lenzerheide, Elvetia (XCO #4/DHI #5), in direct pe Red Bull TV 11:00am/10:00am UTC
5-6 august: Mont-Sainte-Anne, Canada (XCO #5/DHI #6), in direct pe Red Bull TV 5:00pm/4:00pm UTC
26-27 august: Val di Sole, Italia (XCO #6/DHI #7), in direct pe Red Bull TV 11:00am/10:00am UTC

Imagini si filmari pentru utilizare editorial sunt disponibile pe www.redbullcontentpool.com/RedBullTV.