Cupa de Gimnastica Andreea Raducan, proiect initiat si desfasurat de jumatate de deceniu de campioana olimpica si mondiala, a ajuns la cea de-a sasea editie consecutiva. Evenimentul va avea loc sambata, 7 mai, incepand cu ora 09:30, in Sala de Sport a Colegiului Tehnic A.I. Cuza din Barlad. Cu ocazia celei de-a VI-a editii sunt asteptate 12 cluburi din tara si peste 100 de gimnaste.

Cupa AR (1)

Concursul este dedicat gimnastelor din categoria junioare III, de nivel 1 si 2, cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani. Acestea se vor intrece pentru podium in cadrul celor cinci probe individuale: sarituri, paralele, barna, sol si individual compus, precum si in cadrul competitiei pe echipe. Toate gimnastele participante vor fi rasplatite cu premii in produse, iar castigatoarele vor primi si premii in bani, diplome si trofee, in functie de performanta obtinuta in cadrul competitiei.

Cupa AR (7)Editia de anul acesta are o insemnatate aparte in contextul situatiei dificile pe care gimnastica romaneasca o traverseaza in prezent. Consider ca este extrem de important sa oferim tinerilor cat mai multe oportunitati de a-si testa calitatile intr-un cadru sportiv, sa le cultivam increderea in fortele proprii si sa-i incurajam sa nu renunte la visul lor. Ma bucura faptul ca acest proiect s-a extins treptat, odata cu numarul in crestere al gimnastelor participante si am convingerea ca podiumul poate fi al lor daca iubesc acest sport si sunt dispuse sa munceasca pentru rezultate. In plus, vreau sa multumesc sponsorilor care au ales sa sustina acest eveniment si ma refer la BCR, Brenntag, precum si ceilalti parteneri”, a povestit Andreea Raducan.

Cupa AR (6)

BCR este partenerul oficial al editiei din 2016, fiind primul an in care sustine competitia desfasurata de Andreea Raducan la Barlad. La eveniment vor participa 12 cluburi din tara: CSS Sibiu, LPS Galati, CSS Constanta, CS Farul Constanta, CS Dinamo Bucuresti, CS Petrolul Ploiesti, CSSG Focsani, LPS Nadia Comaneci Onesti, CSM Onesti, SCM Bacau, CSS Buzau si CSS Barlad.

Cupa AR (9)”Cupa de Gimnastica Andreea Raducan este cel mai important eveniment sportiv al anului pentru sectia de gimnastica a CSS Barlad. Asteptam cu drag sportive din toata tara si ne face o deosebita placere sa fim gazdele acestei frumoase competitii. In plus, concursul reprezinta si ultimul test al gimnastelor din categoria Junioare III inaintea Campionatului National pe echipe si individual, ce va avea loc in perioada 12 – 14 mai”, a declarat Ana Maria Iordache, antrenoarea echipei de gimnastica de la CSS Barlad.

 

Andreea Raducan organizeaza evenimentul in parteneriat cu Clubul Scolar Sportiv Barlad si beneficiaza de sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Vaslui, al Asociatiei pentru Gimnastica Vaslui, al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, precum si al Federatiei Romane de Gimnastica.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fara implicarea partenerilor: BCR, partenerul oficial al editiei de anul acesta, Brenntag, Fundatia Olimpica Romana si Tiriac Auto.

 

Despre Cupa de Gimnastica Andreea Raducan

Cupa de Gimnastica Andreea Raducan a luat nastere in 2011, concursul fiind organizat cu scopul de a aduce spiritul marilor competitii internationale in mijlocul micutelor gimnaste. Competitia este organizata chiar de campioana olimpica si mondiala Andreea Raducan in orasul sau natal, Barlad. Cu ocazia ultimelor 5 editii, peste 500 de gimnaste au avut ocazia de a concura in cadrul acestei competitii. Cupa Andreea Raducan este inclusa in calendarul national sportiv de catre Federatia Romana de Gimnastica.