Federatia Romana de Gimnastica a trimis un comunicat de presa cu referire directa la o serie de stiri si articole aparute in mass-media referitoare la starea medicala a Larisei Iordache. Dar si la faptul ca ar fi fost desemnata sportiva care va participa la Jocurile Olimpice, in persona Catalinei Ponor. Informatii care nu reflecta adevarul, creand o stare de confuzie pe mai multe planuri.tumblr_mconujshju1rck4juo1_500

Am stat de vorba cu Adrian Stoica, presedintele federatiei, pentru a ne lamuri asupra acestui subiect tratat gresit de unele publicatii si site-uri. Larisa Iordache nu a fost supusa unei noi operatii, ci unui control medical de rutina, in urma caruia i s-a scos „agrafa”‘ introdusa in urma interventiei chirurgicale din luna martie. Va urma o perioada de recuperare, conform indicatiilor specialistilor, ratand aproape sigur prezenta la Europenele de la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, nu si sansa de a merge la Rio.
Ponor va participa la intrecerile continentale, alaturi de sportivele desemnate de colectivul de antrenori, iar duelul pentru desemnarea gimnastei care va participa la concursul olimpic va continua.

maxresdefault
Sursa foto: https://i.ytimg.com/vi/Tww25jhYyAU/maxresdefault.jpg
Iordache va relua  programul de pregatire al lotului, iar nominalizarea gimnastei care va intra in posesia biletului pentru JO va avea loc, in conformitate cu regulamentele CIO si FIG, inaintea plecarii la Jocurile Olimpice.
La baieti, pe langa Marian Dragulescu, calificat dupa Mondialele de anul trecut, Romania a mai primit un loc nenominal, care va fi anuntat, ca si la fete, ne-a precizat in incheiere Adrian Stoica.