La 17 ani neimpliniti, Ana Luiza Filiorianu recent calificata la turneul olimpic de gimnastica ritmica, a avut prestatii meritorii la primul concurs de Grand Prix oferit Romaniei de Uniunea Europeana de Gimnastica. Competitie care se adauga turneelor internationale de la Polivalenta bucuresteana organizate de Irina Deleanu, presedintele federatiei din tara noastra.12973376_1063851077005106_2206430330412725823_o

In cele trei zile s-au intrecut junioare si senioare valoroase, prilej si pentru tinerele romance sa-si valorifice potentialul. Lupta pentru medalii s-a dat intre reprezentantele Belarusului, Rusiei si singurei gimnaste din Georgia, venita fara antrenoare, care n-a primit viza. La numai 22 de ani, Melitina Staniouta, are in palmares 14 medalii mondiale, dintre care cinci cu echipa si noua individuale, plus 10 continentale si patru la Jocurile Europei de anul trecut. Belarusa a dominat si intrecerea de la Bucuresti, clasandu-se de patru ori pe primul loc, la individual compus, cerc, minge si panglica.
Surorile gemene Arina si Daria Averina din Rusia au secondat-o cu opt clasari pe celelalte locuri ale podiumului. Georgianca Salome Pazheva, 18 ani, nascuta la Moscova, a confirmat bronzul obtinut la Jocurile Europei, intrand in posesia a trei medalii, un aur la maciuci si doua arginturi la cerc si panglica. La minge s-au acordat trei medalii de argint pentru gemenele Averina, si belarusa Katsierina Halkina, notate de arbitre cu 18,500.
Ana Luiza Filiorianu a reusit cinci clasari in primele 7. Mai intai la individual compus, cu 70,700, apoi in finalele pe obiecte, o premiera pentru ea la o competitie de asemenea nivel. La panglica a fost o vreme a treia, dar avea sa incheie pe 5, ca si la maciuci. La cerc a ocupat locul 6, iar la minge a incheiat pe 7, ca si la individual compus. Comportari bune, apreciate de Irina Deleanu si de antrenoarea Maria Garba, care spera intr-o clasare in Top 15 la Jocurile Olimpice a gimnastei de la Olimpia.
Dintre junioare, cel mai bun rezultat, un bronz, l-a obtinut Denisa Mailat.