Ca si la precedentele editii ale Campionatelor Mondiale de gimnastica aerobica, reprezentantii tarii noastre s-au aflat in prim-plan si la competitia desfasurata in localitatea sud-coreeana Incheon in a treia saptamana din iunie. Ei au castigat cate o medalie din fiecare metal, la care s-au adaugat trei clasari pe locurile 4-6, ce aveau sa plaseze Romania pe un onorabil loc 3 in clasamentul pe natiuni, dupa China, sase medalii, dintre care doua de aur, trei de argint si un bronz si tara gazda, Coreea de Sud, trei, doua de aur si un bronz.

tokyo1-andreea-bogati-corina-constantin-anca-surdu
Sursa Foto: http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2014/04/16/pics/sport/tokyo1-andreea-bogati-corina-constantin-anca-surdu.jpg

Cea mai stralucitoare medalie a fost obtinuta la individual de Oana Corina Constantin, Farul Constanta, care le-a invins pe chinezoaica Yu Yugyang si pe frantuzoaica Aurelie Joly. Corina a contribuit si la argintul pe echipe, unde s-au cumulat rezultatele inregistrate la individual, grup, bronz, Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lucian Savulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna, trio, locul 4, Savulescu, Panaete, Barna, dance, pozitia 5, Anca Surdu, Madalina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze, perechi, locul 6, Panaete si Barna.

sursa foto:https://lauracristache.com/wp-content/uploads/2014/10/IMG_7162.jpg
sursa foto:https://lauracristache.com/wp-content/uploads/2014/10/IMG_7162.jpg
In urma Romaniei s-au clasat Italia, doua trofee, un aur, un argint, Japonia, idem, Franta, doua, un aur, un bronz, Ungaria, doua arginturi, Rusia, doua bronzuri, Mexic si Mongolia, cate un bronz.