Asiana Peng, o gimnasta simpatica si performanta, in varsta de 17 ani a fost data afara din lotul national. De ce? Pentru ce? Cum? vedeti in cele ce urmeaza, intr-un interviu care ne-a fost acordat de mama sa (Silvana Peng) care spune negru pe alb despre dezastrul gimnasticii romanesti. Adevarul doare, pare jignitor, insa este adevar si trebuie constientizat!

Sursa Foto: https://www.facebook.com/asiana.peng; Foto Laura Cristache

Din ce cauze Asiana a fost scoasa din lotul national?

„Conform PV FRG.
Cred ca in afara faptului ca decizia se comunica verbal, direct la Izvorani, minorelor cu 7 zile inaintea deciziei scrise si cu o zi inaintea plecarii Asianei cu Stanciu in competitie internationala in Franta pentru a reprezenta Romania de domnul presedinte Stoica Adrian, insotit de doamna Mihailescu Gabriela Anca Grigoras si domnul Apolzan-parte a gruparii decidente a FRG. Si ca Asiana se intoarce cu argint la barna si locul 6 individual, lucru neesential.
Spune clar modul mafiot practicat in gimnastica feminina de performanta romaneasca de gruparea decidenta si raspunzatoare de rezultatele obtinute la JO Rio 2016.”

Asiana este cea mai medaliata gimnasta nascuta in 2000, dovada constituind-o cele peste 50 de medalii castigate de-a lungul anilor la competitiile la care aceasta a participat.

” Dar ma tem ca nu criteriile bazate pe performanta stau la baza deciziilor comunicate de presedintele Adrian Stoica FRG, care de altfel mi-a facut proces civil. E pacat ca s-au pretat la a se manji, incasand 7200 lei/luna fiecare, fara a se prezenta sau antrena acest lot de gimnaste.
In plus, conform PV FRG nu are niciun motiv a exista ca decidenti in destructurarea lotului olimpic national din 16 decembrie 2015.”

Este adevarat ca Asiana, dar si celelate sportive erau jignite la antrenamente?

„E greu de demonstrat atata timp cat nu am intrat in posesia inregistrarilor camerelor de supraveghere din incinta Complex Olimpic Izvorani, unde, timp de 3 ani s-a aflat intregul lot: 27 decembrie 2012-16 decembrie 2015. Dar un lucru e cert: Bellu le-a facut retardate si a rugat sa transmita si parintilor gimnastelor aceleasi lucruri, caci si parintii sunt la fel in opinia sa. Umilitor e seninatatea cu care domnul Bellu declara public asa: „Kinetoterapeutul lotului si-a facut mana pe gimnaste.”
Si intreaga grupare care conduce si azi gimnastica feminina sa declare public ca intregul lot era labil psihic si ca cele 19 gimnaste sunt vinovate de fiasco gimnasticii romanesti.”

Te gandesti ca in urma acestor lucruri li s-au „taiat” aripile unor copii foarte buni?
„Cu siguranta! Grav e ca aceiasi conduc, nu s-a schimbat nimic in afara de materia prima, adica alt lot de gimnaste proaspete intrate in melaxorul tortiarilor. Niciun raspunzator, nimeni care sa intrebe unde si cati bani s-au scurs  si cum si care sunt rezultatele milioanelor dizolvate. Si un lot intreg de 19 gimnaste cu zero viitor dupa 11, 12 ani de munca silnica.”

Crezi ca e un vinovat anume? Pana la urma de undeva a plecat totul!
„Principalul vinovat e Adrian Stoica-presedintele FRG si Grigoras A. M. G- FRG.
Decidentii FRG, in frunte cu presedintele FRG e „capul” si cel ce cu buna-stiinta a distrus tot.”

Este adevarat ca ti-au fost ceruti niste bani sau ceva de genul acesta?
„A. Grigoras mi-a cerut  in scris sa dau notarial ca nu am pretentii de la FRG, pentru scolarizarea Asianei, in decembrie 2015; dupa expulzarea Asianei.”

In incheiere, Silvana Peng a spus: „De altfel, dupa 16 decembrie 2015 pana in 11.08.2016 nu au comunicat nimic presedintele FRG, deloc, nicicand.”

Mama gimnastei a trimis, de asemenea si un mail adresat ministrului MTS (Ministerul Tineretului si Sportului), domnul Marius Dunca:

„Buna ziua,
Sunt mama gimnastei de performanta Asiana Peng, componenta a lotului national olimpic de performanta a Romaniei 27 dec.2012-16 dec. 2015, zburata ca urmare a deciziei gruparii decizionale FRG, comunicata direct minorilor, personal in 09.12.2015 de presedintele Adrian Stoica, FRG, alaturi de Grigoras Anca Mihailescu Gabriela si domnul Apolzan, prezenti la Izvorani (Procesul verbal FRG se incheie in 16.12.2015 la 7 zile de la comunicarea deciziei).
Domnule ministru MTS, va rog sa dispuneti trimiterea corpului de control si comisiei  de audit sa faca verificari legate de intreaga activitate a FRG pe intreg ciclul olimpic soldat cu JO Rio 2016.
Coordonatorii principali ai lotului pe aproape intreg ciclul olimpic au fost antrenorii desemnati la conducerea FRG, domnii Bitang si Bellu si care nu s-au prezentat aproape deloc (nici 30% din 4 ani), pe intreg parcursul celor patru ani, dar conform ordinului de ministru MTS 1638/23.12.2013 sunt numiti in functii doresc sa stiu daca contractul prevede zero responsabilitati si remuneratii de 14400 lei/luna fara raspundere, fara prezenta la locul de munca. Doresc totodata sa stiu calitatea contractuala a coordonatorilor principali lot national olimpic la data procesului verbal emis de FRG-16.12.2015 si calitatea tuturor celor stipulati pe procesul verbal si legalitatea documentului.
Va rog sa anuntati public cine, cand si cum raspunde pentru toate deciziile luate cu buna-stiinta pe intreg parcursul acestui ciclu olimpic si sa numiti raspunzatorii pentru destructurarea lotului in 16 dec.2015 si raspunzatorii de dezastrul gimnasticii feminine de performanta romaneasca soldat cu fiasco prin rezultatele JO Rio 2016 si pentru distrugerea intregului lot de gimnaste de performanta atat fizic cat si psihic si cu viitor zero.

Va multumesc!
Cu stima, Silvana Peng.”

Sursa Foto: https://www.facebook.com/asiana.peng