Federatia care gestioneaza destinele gimasticii romanesti are, incepand de vineri, un presedinte insarcinat, adica Andreea Raducan.

Spun asta, in primul rand, pentru ca s-a prezentat la Adunarea Generala de alegeri, intr-o bluzita alba , fina, cu burtica. Pe de alta parte, ea are si o alta sarcina foarte grea , revigorarea acestui sport. Este o misiune dificila, daca ne gandim la marile succese obtinute in ultimele decenii de gimnasti, dar mai ales gimnaste. Asta pentru ca editiile din urma ale olimpiadelor de vara, campionate mondiale, ori continentale sa consemneze o trista diminuare a prezentelor romanesti pe podium.

Mentionez ca este o sarcina foarte grea, din cauza orizontului de asteptare al romanilor in acest sport, obisnuiti de la Nadia incoace sa faca ravagii in ierarhii, atat la echipe, dar si la individual compus, ori pe aparate.

In chiar sala numita „Nadia” de la etajul VIII, al sediului Ministerului Tineretului si Sportului, vineri a fost o atmosfera bizara. Oamenii au fost chemati sa aleaga pe o lista unde era trecut un singur nume- Andreea Raducan.

Cine sa voteze contra sau un alt candidat?
La sedinta Adunarii Generale au participat 43 dintre cei 51 de membri afiliati.

Andreea Raducan a castigat mandatul pentru legislatura 2017-2021 cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat.

In varsta de 33 de ani, Andreea Raducan a declarat in fata membrilor afiliati ca actuala echipa de la federatie „s-a erodat in timp” si a cerut unitate pentru a aduce gimnastica unde ii este locul.

„Un singur om nu poate schimba un sistem, de aceea va rog sa fiti alaturi de mine cu tot profesionalismul de care ati dat dovada pana acum. Gimnastica ramane cel mai medaliat sport din Romania si desi acum parem cumva rataciti, consider ca nu am uitat cum se face gimnastica. Trebuie sa fim o echipa unita. Pentru ca, din pacate, aceasta echipa s-a erodat din interior in ultimul timp. Nu mai este loc de orgolii, nu voi mai permite acuzatii in spatiul public si nici exagerari, care de cele mai multe ori au fost nefondate. Și daca va fi nevoie, vom apela si la justitie, dar eu sper sa nu fie cazul. De asemenea, nu voi tolera un comportament neadecvat din partea antrenorilor”, a spus ea.

„Am configurat o echipa noua care sa combine entuziasmul tinerilor cu experienta. Imi doresc ca toti sa fim responsabili pentru ca este foarte mult de munca. Și toti stim ca fara munca si disciplina nu se pot obtine performante. Veti avea in mine un partener de dialog, vreau sa ascult problemele dumneavoastra, dar imi doresc sa veniti si cu solutii. Vreau sa redevenim o echipa unita si sa mergem cu capul sus la concursuri”, a adaugat Raducan.

Fosta gimnasta Andreea Raducan ii urmeaza in functie lui Adrian Stoica, acesta fiind presedintele Federatiei Romane de Gimnastica in ultimii 11ani.

In ultima perioada de timp, Andreea a condus Fundatia Olimpica Romana, situata in Strada Pictor Arthur Verona, Nr. 1, in fata Cinematografului Patria.

La cele mai recente competitii majore, Andreea a ajutat federatia de specialitate.

Speram, din toata inima, ca Andreea sa nasca usor, dar sa si gaseasca solutii pentru a face din gimnastica, ce a fost, unul dintre putinele motive de bucurie ale romanilor.

Text scris de Aristotel Bunescu

Sursa Foto: https://www.facebook.com/www.romgym.ro/