Halterofilul Gabriel Sincraian, care a castigat bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio la categoria 85 de kilograme, a declarat, vineri, la revenirea în Romania, ca aceasta medalie inseamna totul pentru el.

„Aceasta medalie inseamna totul pentru mine, deoarece eu ma pregatesc de foarte mult timp, imi doresc de foarte mult timp ca sa obtin o medalie la JO si sunt foarte multumit ca am reusit sa o iau acum. A fost o experienta foarte frumoasa, am avut un concurs foarte bun, cel mai bun concurs al meu de foarte mult timp, am reusit sa fac sase din sase, ceea ce n-am mai facut cred de peste zece ani”

Sosirea celui care a adus 25% din medaliile olimpice ale Romaniei pe Aeroportul Henri Coanda a fost triumfala, sportivul fiind asteptat ca un adevarat Campion de familie, presa, prieteni, suporteri ai sportului romanesc.

Va prezentam mai jos cateva fotografii in exclusivitate realizate si transmise de federalul Alexandru Padure.

Sportivul legitimat la CSM Bistrita, nascut la Cluj-Napoca pe 21 decembrie 1988, a avut toate cele sase incercari reusite. A smuls pe rand 166, 171 si 173 kilograme, cu care se afla pe locul 5. La aruncat se poate spune ca s-a autodepasit. A inceput cu 204, a mai pus opt si apoi 13 kilograme, ajungand la 217. Cu un total de 390 avea sa urce pe a treia treapta a podiumului. Cel mai bun a fost iranianul Kianoush Rostami, care a stabilit un nou record mondial la total, 396 kilograme (179 la smuls, 217 la total). Chinezul Tao Sian a ratat patru dintre cele sase aruncari, luand in extremis argintul cu 395 kilograme (178+217).
Sincraian, descoperit de antrenorul Mugur Saranciuc la Bustrita, se pregateste la club cu Ovidiu Fatu, iar la lotul national cu Petre Becheru, fiind supervizat la marile competitii de Nicu Vlad, ambii medaliati cu aur olimpic, presedintele federatiei mai avand in palmares un argint si un bronz. 
Bistriteanul in varsta de 27 de ani a mai castigat trei trofee europene, aur la smuls, argint la smuls si total in 2015 la Forde, in Norvegia, bronz in 2012 la Antalya-Turcia si la Tirana-Albania, un an mai tarziu, la smuls. A fost al cincilea la Mondialele din 2015 de la Houston-SUA.