Halterofilii romani revin, astazi, in tara

Prezenti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sportivii cu greutati au adaugat o medalie in palmaresul Romaniei, prin reusita lui Gabriel Sincraian care a castigat bronzul olimpic la categoria 85 kg.

Becheru, Sincraian, Padure, Aanei
Gabriel Sincraian la plecarea spre Rio, alaturi de antrenorul Petre Becheru, federalul Alexandru Padure si Andreea Aanei
Directorul tehnic al F.R. Haltere, Virgil Dociu a sintetizat evolutia celor 4 sportivi romani la Rio 2016:
„Dupa doua accidentari ale sportivilor nostri Sorina Hulpan, cat. 69 kg si Dumitru Captari cat. 77 kg, produse miercuri 10 august si care au determinat retragerea lor din competitie, vineri 12 august, Gabriel  Sincraiancat. 85 kg reuseste sa egaleze recordul olimpic 390 kg. la total cu un rezultat de exceptie, obtinand bronzul olimpic.
Duminica 14 august, Aanei Andreea, cat.+75kg a concurat sub asteptari si a realizat un total de 265 kg, rezultat care a clasat-o pe locul 8 in limitele categoriei feminine supergrea. Medalia de bronz este cea de-a 14-a medalie olimpica obtinuta in istoria halterelor romanesti.”
Captari, Agache, Hulpan
La plecarea spre Rio: Dumitru Captari, Doru Agache, Sorina Hulpan

Satisfactia de a obtine o medalie olimpica

sincreian haltere 1
Sursa Foto: http://media.dolce-sport.ro/

“Suntem fericiti ca alaturi de ceilaiti sportivi romani medaliatila Rio,am contribuit la succesul #TeamRomania. Suntem printre putinele federatii care aduc medalii de la aceasta editie a jocurilor olimpice si bronzul lui Sincraian, pentru noi, este un motiv de mandrie si de rasplata pentru intreaga activitate. Este a XIV-a medalie olimpica pentru halterele romanesti. De asemenea, dorim sa o felicitam pe Andreea Aanei, sportiva noastra din categoria +75 kg, pentru clasare pe locul 8 si pe sportivii Hulpan Sorina, categoria 69 kg, si Captari Dumitru, categoria 77 kg, pentru participare”, a declarat conducerea F.R. Haltere intr-un comunicat.

Bucuria rezultatelor este cu atat mai mare cu cat aceasta medalie vine dupa ani de munca, sute de ore de antrenamente, cantonamente, concursuri extrem de dificile de calificare si alte multe sacrificii.

gabriel-sancraian-2
Sursa Foto: http://weradio.ro/

Nicu Vlad, presedintele F.R. Haltere si Prim Vice-Presedintele al forumului international de specialitatea a fost alaturi de echipa pe intreaga desfasurare a competitiei si, alaturi de Petre Becheru si Agache Doru, l-a condus pe Gabi Sincraian in concurs spre bronzul olimpic.

“Aceasta medalie este o mare realizare pentru Sincraian si pentru halterele din Romania. Gabi si-a dorit sa obtina un loc pe podium, a fost extrem de serios pe intreaga perioada a pregatirii si hotarat in concurs”, a afirmat presedintele F.R. Haltere.

Gabriel Sincraian:

“Am venit la Rio cu gandul de a castiga o medalie, dar nu i-am stiut culoarea”.

Sportivul roman, in varsta de 27 de ani, nu era considerat printre favoritii absoluti ai categoriei, dar seriozitatea, prestatia si abordarea fara greseala pe care a avut-o in concurs si-au spus cuvantul.

Toate acestea sunt rezultatul  bunei activitati a Federatiei Romane de Haltere, a colaborarii pozitive cu MTS si COSR si, in ultimii doi ani, a sustinerii de catre compania Rompetrol, sponsorul principal al Federatiei Romana de Haltere.

 Comunicat transmis de FEDERATIA ROMANA DE HALTERE, 19 aug 2016