Nicu Vlad reconfirmat, in unanimitate, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Haltere pentru urmatorul mandat de 4 ani.

Forumul national a ales, in cadrul sedintei Adunarii Generale Ordinare si de Alegeri, vicepresedintele, 7 membri ai biroului federal, cenzorul si presedintele comisiei de apel.

Secretarul general si directorul tehnic vor fi validati in urmatoarea sedinta a noului birou federal. Discursurile Ministrului Tineretului si Sportului, domnul Marius Alexandru Dunca, si al presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, domnul Mihai Covaliu, invitati de onoare, au dat startul adunarii forului  national de haltere.

Ministrul Dunca a facut apel la unitatea pentru a reda glorie sportului romanesc si pentru a avea un sport curat si promovat, chiar si prin organizarea, in Romania, a unor competitii internationale de marca, in timp ce, presedintele Covaliu a subliniat prestigiul istoric al halterelor, fapt care ne obliga sa imbogatim si mai mult palmaresul nostru international si olimpic. De asemenea, seful olimpismului a tinut sa precizeze cat de importanta este prezenta lui Nicu Vlad in forul international, prin functia de prim-vice presedinte al Federatiei Internationale de Haltere, functie pe care o detine din anul 2013. Prima parte a sedintei a continuat cu raportare activitatii celor 4 ani de mandat si activitate a federatiei, analiza si raportul activitatii in anul olimpic.

Mai jos, regasiti noua componenta a biroului federal al FRHaltere:

Presedinte: Vlad Nicu

Vicepresedinte: Biris Gheorghe

Membri biroului federal:

Felecan Vasile – Cluj Napoca, Fatu Ovidiu – Bistrita, Nitu Nicolae – Bucuresti, Ficzi Anton – Bucuresti, Simineanu Eduard – Constanta, Ulareanu Marius – Bucuresti si Dimofte Costel – Galati.

Presedintele Nicu Vlad a felicitat noii alesi si si-a manifestat deschiderea pentru a lucra cat mai bine cu noua echipa, pentru a implementa proiecte noi si a putea asigura conditii optime de pregatire halterofililor nostri. Tinand cont ca ne aflam la inceputurile unui nou ciclu olimpic, prezentarea unor echipe valoroase la concursurile internationale este absolut necesara si pentru asigurarea calificarii olimpice Tokio 2020.

Evenimentul s-a desfasurat in sediul Ministerului Tineretului si Sportului.