A sasea editie a Cupei Olimpia Memorial „Traian Nadasean” la kaiac-canoe va avea loc in ultima sambata a lunii septembrie la Complexul Sportiv National „Nicolae Navasart” (baza veche) de la Snagov.
traian-nadaseanCompetitia, destinata seniorilor, juniorilor si veteranilor va fi organizata de antrenoarea Florentina Hapau si familia fostului antrenor Nadasean, cu sprijinul clubului bucurestean Olimpia, unde a activat mai bine de jumatate de secol. Au fost invitati kaiacisti, canoisti si canotori care l-au cunoscut sau au lucrat alaturi de el.
De la fiica sa Raluca, instructor la Federatia Romana de Canotaj, am aflat ca tatal ei a fost primul profesor de educatie fizica specializat in sporturile nautice, unul dintre pionierii acestor discipline in cadrul clubului Flamura Rosie, devenit ulterior Flacara Rosie si Olimpia.
Printre cei aproape 130 de sportivi pregatiti de acest tehnician pentru inalta performanta s-au aflat Nicusor Esanu, Gheorghe Galan, Marian Ionita, Adrian Lipalit, Gheorghe Butnariu sau Gheorghe Frumusanu. Pentru meritele sale a primit titlul de antrenor emerit, fiind premiat de trei ori de presedintii Romaniei.

Program KAIAC-CANOE

Categorii:
– juniori – care include: juniori III, juniori II, juniori I
– seniori – care include: tineret şi seniori
– master
Probe:
K1 – juniori I, II şi III, seniori, master (m+f)
K2 – juniori I, II şi III
C1-Master
Distanţa probe: 200 m.  

Program estimativ: 24.09.2016

Ora 10.00

– K1 J (f+m), K1 S (f+m), K2 J (f+m), K2 S (f+m)
Festivitate de premiere
Ora 12.00
– concurs master – K 1, C1
Festivitate de premiere
Pe toată durata concursului va fi asigurată asistenta medicală.
Ocupantii locurilor I-III vor primi cupe, medalii, diverse cadouri din partea sponsorilor
Toti participanţii vor primi atenţii din partea organizatorilor şi a sponsorilor
Vor participa personalităţi din lumea sporturilor nautice şi mass-media.