Inaintea sedintei tehnice de la Sala Barcelona a Rin Grand Hotel, unde sunt cazati cei 700 de sportivi si antrenori din 21 de tari, care vor participa in acest weekend la turneul international de cadeti si juniori al Romaniei, a fost facut un anunt oficial. Stefan Rusu, triplu medaliat olimpic, dublu campion mondial si de cinci ori pe cea mai inalta treapta a podiumului european la lupte greco-romane va fi primit in Hall of Fame-ul acestui sport. Evenimentul va avea loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde fostul mare sportiv, nascut acum 60 de ani la Radauti, a fost invitat de forul international.

stefan-rusu
Sursa Foto: http://alinhuiu.ro/wp-content/uploads/2015/04/stefan-rusu.jpg
La scurt timp dupa anuntul facut de Cosmin Cernat ( directorul de imagine al federatiei), Stefan Rusu a coborat de la prezidiu, unde se mai aflau Milen Markov, delegatul UWW la competitia mentionata, Narcisa Lecusanu, Secretar de Stat in MTS si doi reprezentanti ai conducerii federatiei, presedintele Razvan Parcalabu si secretarul general Alin Grigore.
Afis Stefan RusuNe-a declarat in exclusivitate ca l-a impresionat aceasta includere in Hall of Fame, precum si faptul ca va avea prilejul sa participe, de data asta ca invitat de onoare, la Jocurilor Olimpice de Vara.
„E o recunoastere a muncii depuse ca sportiv, materializata in importante trofee internationale, dar si ca antrenor. Ma onoreaza si faptul ca sunt unul dintre cei patru fosti mari luptatori, alaturi de Gheorghe Berceanu, Simion Popescu si regretatul Vasile Iorga, aflati pe frontispiciul acestui important turneu care prefateaza Campionatele Europene de juniori, gazduite peste doua luni la aceeasi Polivalenta bucuresteana. Si inca un lucru. Am in pregatire un sportiv care, peste patru ani, ar putea ajunge la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu siguranta il voi insoti”.

Stefan Rusu Data nasterii: 2 februarie 1956, Radauti

Stil: lupte greco-romaneCategorii: 68 kg şi 74 kg

Palmares seniori:

Jocurile Olimpice: Montreal – 1976 (argint), Moscova – 1980 (aur), Los Angeles – 1984 (bronz);

Campionatele Mondiale: Ciudad de Mexico – 1978 (aur), Oslo – 1981 (bronz), Katowice – 1982 (aur), Kolbotn – 1985 (argint);

Campionatele Europene: Leningrad – 1976 (argint), Bursa – 1977 (argint), Oslo – 1978 (aur), Bucuresti – 1979 (aur), Prievzda – 1980 (aur), Goteborg – 1981 (aur), Budapesta – 1983 (bronz), Leipzig – 1985 (aur);

Campionate Nationale: de 13 ori campion (1975-1987)