Ideea Federatiei Romane de Lupte de a naturaliza luptatori din spatiul ex-sovietic s-a dovedit benefica. Albert Saritov a castigat categoria 97 kilograme a stilului liber la turneul preolimpic mondial de la Istanbul, iar Katerina Zidacevska, a fost aproape de finala mare, cucerind medalia de bronz. Fostul luptator rus a devenit al cincilea sportiv care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice din luna august, iar ex-ucraineanca se poate revansa anul viitor la Europene si Mondiale.744174_470ee4CQoG7ZTJJ2rDEl_xl

Competitia din orasul de langa Bosfor a fost extrem de dificila, doar sportivii care au luptat in finalele pentru aur si argint reusind sa-si asigure biletele pentru Rio.
Saritov, 31 de ani, caruia se vede ca-i prieste Istanbulul, unde a mai luat un bronz mondial acum 12 ani, si-a spulberat adversarii. Singurul care i-a opus rezistenta avea sa fie mongolul Khuderbulga Dorikhand, invins la puncte, scor 0-4. Sud-coreeanul Kim Jaegang a pierdut cu 2-6, bulgarul Dragomir Stoicev, cu 0-8, iar brazilianul Paolo Santos do Souza si belarusul Ivan Iankouski, cu 0-10.
Zidacevska a fost stopata din drumul spre calificarea olimpica de indiana Sakshi Malik, care avea sa piarda finala mare in fata rusoaicei Valeria Koblova Holobova, dar ambele vor merge la Rio. Nu si luptatoarea care a ales sa concureze pentru noua ei tara de adoptie. Deocamdata a luat o medalie de bronz, dupa un sec 6-2 cu chinezoaica Lan Zhang.
Dintre ceilalti luptatori romani au mai ajuns in finalele mici, pe care le-au pierdut, George Bucur, la categoria 65 kilograme a sitlului libere, Kriszta Tunde Incze, la 63 si Adina Popescu, la 69.