Dupa bronzul cucerit de Vlad Mariea la categoria 74 kilograme a stilului greco-romane in ziua inaugurala a intrecerilor continentale de juniori de la Bucuresti a venit si mult dorita medalie de aur. Care avea sa fie castigata de Krista Incze la 63, sportiva legitimata la CSM Sfantu Gheorghe, unde se pregateste cu antrenorul Matefi Arpad, prezent la Polivalenta bucuresteana.

13502542_1449395978419932_7319431179931811872_o
Sursa Foto: www.facebook.com/frlupte/

Krista si-a dominat categoric adversara din finala, germanca Luzie Manzke, pe care avea s-o intreaca la puncte, 6-0. Imediat dupa victorie, a luat un steag de la Serban Mumjiev, unul dintre antrenorii lotului national si a alergat cu el in jurul saltelei. Dupa care a sarit in bratele primului ei antrenor Arpad Matefi. Tehnician care si-a trecut in palmares trofeul cu numarul 27, obtinut de una dintre cele mai talentate eleve ale sale.

Pe care a condus-o spre cele patru medalii, un bronz mondial si un altul european, la juniori, un argint si un bronz la cadeti. Am simtit in glasul sau o unda de regret ca eleva sa nu a fost selectionata in lotul care a mers la Europenele under 23 de anul acesta, unde ar fi concurat cu sanse importante la un loc pe podium. Ne-a vorbit despre evolutia ei in cei opt ani de cand o pregateste, perioada in care, pe langa trofeele mentionate, a luat medalii importante la competitiile interne de cadeti si juniori.

Dar si despre alte eleve ale sale care au performat: Mihaela Munteanu, campioana europeana de junioare in urma cu sase ani, Estera Dobre, cvintupla medaliata cu argint la intrecerile continentale de senioare, Ana Maria Paval, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing. Mai are doua cadete si tot atatia cadeti in pregatire pe care spera sa-i vada, nu peste multa vreme, pe podiumurile competitiilor nationale si europene.

Mai sunt patru reuniuni la aceste Europene la stilul libere, sambata si duminica, unde vor evolua opt luptatori romani. Vom reveni cu amanunte.
Foto: Cristina Lupu