Campionatele Europene de lupte pentru juniori under 20, desfasurate pentru prima oara in Romania, la Polivalenta bucuresteana, s-au incheiat in ultima duminica a lunii iunie cu concursul de la stilul libere.

Dominat de sportivii din Rusia, care s-au impus la sase dintre cele opt categorii. La una dintre ele, 50 kilograme, romanul Razvan Kovacs, de la Muresul Tg. Mures, a intrat in posesia medaliei de bronz. Alte doua medalii, aur si un argint, au fost cucerite de Krista Incze, 63, legitimata la CSM Sfantu Gheorghe si de Vlad Mariea, Muscelul Campulung, la 74, greco-romane. Sportivii din Georgia au fost cei mai buni la greco-romane, iar cele din Rusia au dominat intrecerea fetelor. Concluziile ne-au fost oferite de Razvan Parcalabu si Alin Grigore, presedintele, respectiv secretarul general al federatiei.

Cel aflat la al doilea mandat in fruntea federatiei s-a declarat foarte multumit nu numai despre comportarea sportivilor nostri si de aprecierile personalitatilor din strainatate care au onorat evenimentul, ci si de faptul ca Romania a primit dreptul de a organiza alte doua puternice competitii internationale de lupte.
Tanarul secretar general, premiat de Tzeno Tzenov, presedintele forului international UWW si de presedintele FRL, pentru reusita acestei importante competitii, a mentionat, la randul sau. „Am pronosticat obtinerea a trei medalii, cate una din fiecare metal, dar, dupa felul cum s-au desfasurat intrecerile, s-ar mai fi putut castiga cel putin cate una la fiecare stil. Ma refer la calificarile in mai multe finale si ratarea unora, la limita. De remarcat in primul rand performanta Kristei Incze, care si-a intrecut clar toate adversarele, dar si cele ale lui Razvan Kovacs si Vlad Mariea, ce pot confirma si la Mondialele din luna august, Teodor Horatau a fost aruncat, pe un nedrept loc 5 la 55, greco-romane, situatie ce putea fi evitata daca am fi fost cu totii putin mai atenti. Ne-am propus sa trimitem o delegatie numeroasa la Europenele de cadeti de luna viitoare, de la Stockholm, pentru a confirma rezultatele din anii trecuti. La Mondialele din Franta vor merge cei care s-a remarcat aici. Pana la Cupa Europei pe natiuni din noiembrie, vom  fi din nou gazdele Campionatului Balcanic, la Craiova, unde dorim nu numai rezultate, ci si aprecieri din partea oaspetilor, in privinta organizarii. Nu putem omite prezentele celor cinci sportivi la Jocurile Olimpice de Vara, care speram ca-si vor demonstra valoarea”.
Foto: Cristina Lupu