Competitia fetelor la Europenele de cadeti de la Stockholm s-a incheiat vineri seara cu un moment deosebit pentru luptele din tara noastra: finala categoriei 40 kilograme intre doua sportive. Una care mai obtinuse un trofeu la intrecerile continentale din 2015, Maria Cioclea si alta, Roxana Trif, in curs de afirmare. A mai fost o romanca in ultimul act pentru medalia de bronz la 70, Larisa Nitu, care avea sa fie invinsa, clasandu-se pe locul 5.

Maria Cioclea, tanara sportiva de la CSS Targoviste, pregatita de Cornel Cornea, vicecampioana la Europenele de anul trecut de la Subotica la categoria 40 kilograme si-a spulberat, rand pe rand adversarele, dupa care a intalnit-o in finala mare pe Roxana Tif, legitimata la clubul similar din Lugoj. Le-a invins cu 10-0 pe ucraineanca Edita Chermekovska din Ucraina, germanca Celine Mehner si pe letona Ekaterina Jermenoloka, adjudecandu-si cea mai pretioasa medalie in disputa cu banateanca Tif, scor 4-0. La randul ei, Roxana trecuse de belarusa Nastasisia Kuryshta, de azera Aishan Yusifova  si in semifinale de rusoaica Ian Ershova. Deci, aur si argint pentru Romania dintr-o lovitura!

Pe Larisa Nitu, de loc din Drobeta Turnu Severin, am aplaudat-o vara trecuta cand a devenit campioana mondiala de lupte pe plaja la Mangalia, la categoria +50 kilograme. A fost foarte aproape de podiumul categoriei 70 kilograme la intrecerile continentale din Suedia ale categoriei ei de varsta, unde a pierdut bronzul la mare lupta, 6-8 cu italianca Eleni Pjollaj. Dupa ce obtinuse doua victorii fara dubii, 8-0 cu suedeza Anan Nord, in optimi si 10-0 cu rusoaica Iana Iastrulenskaia, in sferturi, urmate de o infrangere dura, 2-12 cu belarusa Anastasia Ziminskaia. Care avea sa ia titlul, 4-3 cu poloneza Ewelina Ciunek.
Sambata va incepe concursul la greco-romane in care vor evolua si trei romani: Manuel Stoica, la 42, George Mihai, la 50 si Denis Leonte, la 85.