Am fost prezent, ca invitat al federatiei de lupte, la Campionatele Nationale pe plaja ale juniorilor si cadetilor, desfasurate in ultimul weekend de august in orasul statiune Amara. Pe un teren special amenajat la plaja Zorile, nu departe de hotelul Lebada, in care am stat cu totii, dar si de gradina de vara a statiunii. Unde am ajuns seara, la sugestia antrenorului localnic Marian Moraru, sufletul acestei actiuni, la un frumos spectacol, garnisit cu…clatite, procurate dupa ce am stat destul timp la rand.

001Concursul propriu-zis, la care au participat 77 de cadeti si 32 de juniori, a fost prefatat de obisnuita sedinta tehnica, onorata de sefii federatiei, Razvan Parcalabu si Alin Grigore, reveniti de la Rio de Janeiro cu bucuria unei medalii olimpice de bronz cucerite de Albert Saritov dupa foarte multi ani. Prilej pentru a expune antrenorilor lucruri interesante de la aceste Jocuri, dar si despre perspectiva alegerilor pentru viitoarea conducere a federatiei, programate la primavara.
„Daca ne veti sustine, vom candida, pentru ca suntem o echipa, ca si la COSR. In caz contrar ne vom vedea de treburile noastre, pentru ca avem destule de facut” a precizat Razvan Parcalabu.

Competitia a fost plina de suspans, cu invingatori mai mult sau mai putin scontati, ca de exemplu campioana europeana de cadeti Maria Cioclea.

Am remarcat buna pregatire a sportivelor de la CSS Targoviste, LPS Constanta, Viitorul Vaslui, Universitatea Craiova si a colegilor de generatii de la CS Amara, CSS Cluj-Napoca si Dinamo C.A. Brasov. Au mai urcat pe podium luptatori si luptatoare de la Farul Constanta, CSS Petrosani, CSM Drobeta Turnu Severin, CSS Buzau, CSS Jimbolia, CSS Mangalia, CSM Craiova, CSS Onesti. Cei mai buni in ierarhiile pe echipe au fost CSU Craiova si CSM Drobeta Turnu Severin, la juniori, CSS Targoviste si CS Amara, la cadeti.
Un eveniment bine organizat, cu o participare destul de numeroasa, care nu va incheia sezonul. In aceasta saptamana vor avea loc Mondialele de juniori in Franta, la Macon, apoi campionatele lumii rezervate cadetilor, la Tbilisi, iar in octombrie, doua Balcaniade, una de juniori, la Craiova si alta pentru cadeti la Bursa-Turcia. Pentru ca in noiembrie sa se desfasoare la Polivalenta bucuresteana Cupa Natiunilor pe echipe, un corolar al unui calendar extrem de bine garnisit.
Foto: Catalin Epuras