Dupa reusita Campionatelor Europene de juniori de la Bucuresti, Federatia Romana de Lupte organizeaza o noua competitie internationala, Balcaniada, rezervata aceleiasi categorii de varsta. Intrecerea, gazduita de Sala Sporturilor din Craiova, in perioada 6-9 octombrie, va fi onorata de participarea valoroasa a sportivilor si sportivelor reprezentand zece natiuni.

14494650_1564487163577479_5296036651176439630_n
Alaturi de cei 60 de luptatori romani vor evolua in noua Polivalenta din Banie sportivi din Albania, Grecia, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia si Turcia.
Printre sportivii care vor concura la Craiova se vor afla si Incze Krista, campioana europeana in acest an, Vlad Mariea, argint mondial, Razvan Kovacs, vicecampion continental, Madalina Caia, Teodor Horatau sau Lenard Berei, clasati pe locul 5 la Europene. Din echipa Romaniei nu vor lipsi cele mai valoroase cadete ale Europei, Maria Cioclea si Stefania Priceputu.
Primele doua zile vor fi rezervate competitiei individuale, dupa care va avea loc intrecerea pe echipe, organizata in premiera.
Romania va participa cu cate 2 sportivi la fiecare categorie de greutate in cadrul competitiilor individuale, pe stiluri de lupta, iar in competitia pe natiuni, va alinia cate o echipa la lupte greco-romane, lupte feminine si lupte libere.
Printre invitati se va afla Tzeno Tzenov, presedintele forului continental, care a fost si la Campionatele Europene desfasurate la Polivalenta bucuresteana. Delegat oficial va fi cehul Vaclav Schneider.
La bunul mers al competitiei vor contribui Ministerul Tineretului si Sportului, DJTS Dolj, Consiliul Local Dolj, Primaria municipiului Craiova, conducerea Salii Polivalente din Banie, CSU Craiova, CSM Craiova, LPS „Petrache Triscu” Craiova.