Prima editie a Cupei Europei pe Natiuni la lupte, incredintata federatiei noastre de specialitate de forul UWW continental, la care au fost invitate primele cinci echipe de la CE 2016, plus cea a tarii organizatoare, a oferit la Centrul Apollo din Capitala un spectacol agreabil. Incheiat pentru echipele noastre cu rezultate bune: un bronz, la stilul greco-romane, o clasare langa podium a fetelor, care au pierdut medalia, datorita punctajului general si una pe 6, la libere. Medaliile de aur au revenit echipelor Rusiei, la greco-romane si feminin si Georgiei, la libere.

15107219_1625248234168038_5241486292156449182_n„Aceasta meritorie clasare pe locul al treilea incununeaza un an deosebit de fructuos pentru noi” ne-a declarat la fata locului Razvan Parcalabu, presedintele federatiei.
Care a tinut sa remarce in mod deosebit evolutiile celor trei juniori Vlad Mariea, 75, Nicu Ojog, 80 si Mihai Mihut, 66, o dovada in plus ca acest sport are asigurat schimbul de maine si ca obiectivul cuceririi a doua-trei medalii olimpice in 2020 este realist.
Finala mica, incheiata cu o victorie de prestigiu, 5-3 cu Georgia, e considerata o surpriza placuta, la care au mai contribuit Virgil Munteanu, 59, Dorin Parvan, 85 si Alin Alexuc, 98. Medalia era asteptata de la fete, invinse la punctaveraj, 14-21, de Ucraina in partida pentru bronz. Alina Vuc, 48, Katerina Zidacevska, 58, Incze Krista, 63 si Alexandra Anghel, 69 au adus punctele care au plasat echipa langa podium.
Luptatorii de la libere au evoluat departe de valoarea lor, pierzand ambele meciuri din faza grupelor si apoi partida pentru locurile 5-6, cu Polonia, ca si fetele, 4-4, 16-17 la punctaveraj.
Cupele, medaliile si diplomele au fost inmanate de Tzeno Tzenov, presedintele UWW Europe, vicepresedinte UWW International, Mihai Covaliu, presedintele COSR, Karl Martin Dittmann, membru UWW si UWW Europe, Dina Karenko, membru UWW Europe si de Razvan Parcalabu, presedintele Federatiei Roamne de Lupte.
Au mai fost premiati Gogi Kobnasvili, antrenorul echipei de greco-romane a Rusiei, Mihai Ivancenko, antrenorul legendarului campion oilimpic Roman Vlasov, arbitrul international Andrei Krikov care a oficiat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Nicu Ginga, vicecampion olimpic, campion mondial,  Marian Sandu, campion european, Memet Ender, triplu medaliat mondial.