Noul si, totodata vechiul presedinte al Federatiei Romane de Lupte este Razvan Pîrcălabu. Reales in aceasta functie de toti cei 133 de reprezentanti ai structurilor sportive veniti la sala Amfiteatru de la Casa Olimpica. De altfel, intreaga echipa propusa initial de Pîrcălabu a intrunit sufragiile votantilor.

Cum putinii jurnalisti din presa scrisa si vorbita aflati in sala n-au putut urmari decat alocutiunile de inceput ale presedintelui in functiune si ale lui Florin Misca, secretar general al COSR, fiind rugati sa paraseasca amfiteatrul, ne rezumam la spicuiri din cele spuse in prima parte si la finalul lucrarilor.
Pîrcălabu a facut o succinta analiza a mandatului sau de patru ani, insistand asupra rezultatelor deosebite din 2016 cand s-au obtinut 14 medalii, dintre care una olimpica, dupa o pauza de 24 de ani, patru mondiale si noua europene. Au fost inaugurate patru centre de excelenta pentru cadeti, pe langa cele trei olimpice existente, au avut loc in premiera competitii internationale, campionatele continentale de juniori, Cupa Europei pe natiuni, ambele la Bucuresti si Balcaniada de juniori, la Craiova. Arbitrul Ferenc Gyarmati a fost nominalaizat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Sursa Foto: https://www.facebook.com/frlupte

Imaginea federatiei s-a imbunatatit substantial  prin remodelarea site-ului cu imagini si informatii de la diverse evenimente interne si internationale la care au participat luptatorii nostri. Concluzionand, se poate spune ca si-a indeplinit promisiunile facute la precedentele alegeri.

Misca a precizat ca Federatia de Lupte a devenit unul din pilonii de baza ai sportului romanesc si ca trebuie sa-si consolideze pozitia castigata in precedentul ciclu olimpic prin realizarea strategiei propuse. Forul olimpic va fi in continuare alaturi de aceasta federatie si de celelalte care fac parte din Team Romania.
Sursa Foto: https://www.facebook.com/frlupte; Noul ministru al Tineretului si Sportului,domnul Marius Alexandru Dunca, s-a intalnit pentru prima oara cu conducerea FRL, reprezentata de presedintele Razvan Pîrcălabu si secretarul general Alin Grigore.

La final, Pîrcălabu a declarat:

„Ne propunem marea performanta si in urmatorii patru ani. Ma bucur ca echipa pe care mi-am dorit-o a intrunit sufragiille reprezentatilor structurilor sportive si am convingerea ca vom lucra excelent impreuna. Multumim tuturor pentru sustinerea si increderea acordata si promitem sa nu-i dezamagim. De saptamana viitoare vor incepe competitiile interne importante, Nationalele de seniori, la Resita, urmate de cele rezervate categoriei de varsta under 23, iar in luna martie, Europenele de tineret. Ca perspectiva, mi-as dori doua medalii olimpice, dintre care una cucerita de un sportiv nascut in Romania.”
Am aflat si numarul de voturi intrunite de noii alesi: vicepresedintii Constantin Borascu, 113 si Alexandru Balai, 104, precum si ale celor sase membri ai Biroului Federal: Adrian Dacica, 131, Anton Arghira, 130, Ferenc Gyarmati, 129, Marian Sandu, 127, Constantin Scuturiciu, 114 si Gheorghe Bambuca, 109.