Peste 800 de luptatori, reprezentand 26 de natiuni, s-au intrecut pe parcursul a trei zile, la Polivalenta bucuresteana. Sportivii romani, indeosebi cei de la greco-romane, dar si fetele, au contribuit decisiv la cucerirea a 31 de medalii, opt de aur, 10 de argint si 15 de bronz. Delegat al forului international UWW a fost campionul olimpic Vaclav Scheiner, iar supervisor din partea UWW Europa, Razvan Parcalabu, presedintele federatiei de specialitate, recent ales ca membru al Biroului UWW International si unul dintre cei cinci vicepresedinti ai forului continental.

Trofeele obtinute de sportivii nostri au plasat Romania in ierarhia pe natiuni pe prima pozitie la greco-romane juniori si pe a doua la fete. Au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului Florin Tita, 50, Razvan Arnaut, 55, Nicu Ojog, 84, Lenard Berei, 120, Alexandra Anghel, 67, iar la cadeti, Marian Zaha, 42, Roxana Tif, 43 si Beatrice Ferent, 46. Au evoluat in finalele mari, dar au pierdut, primind medalia de argint, juniorii Teodor Horatau, 60, greco-romane, Mihai Palaghia, 84, libere, Stefania Priceputu, 44, Andreea Ana, 51, cadetii Valentin Boicu, 54, George Mihai, 58, Lorenzo Botez, 69, greco-romane, Cristian Lungu, 58, libere, Nicoleta Durac, 38 si Roxana Capezan, 60.
Razvan  Parcalabu a mentionat ca alegerea sa in Biroul UWW International reprezinta o apreciere a activitatii manageriale desfasurate in ultimii ani si a performantelor sportivilor. A contat foarte mult si modul cum au fost organizate anul trecut in tara noastra Campionatele Europenele de juniori, Cupa Europei pe natiuni, ambele la Bucuresti si Balcaniada de juniori, la Craiova. La Congresul  desfasurat la Novi Sad, gazda intrecerilor continentale din 2017, s-a aprobat ca Romania sa organizeze, dupa aproape 40 de ani, un nou Campionat European la nivelul seniorilor. Prilej de a-i avea ca oaspeti pe toti membrii Federatiilor Internationale si Europene.
„Speram ca, prin organizare si tot ce inseamna ospitalitate, sa-i convingem pe inaltii oaspeti ca locul tarii noastre este si mai sus in ierarhia mondiala” a conchis seful luptelor romanesti, membru al Biroului UWW International.