La capatul a trei zile de concurs la Jocurile Francofoniei de la Abidjan, Cote d’Ivoire, 12 dintre cei 15 luptatori romani au castigat medalii. Intr-o ordine crescanda, doua din cel mai stralucitor metal, patru de argint si sase de bronz.

Un banatean si un dobrogean au fost cei mai buni la categoriile 65, greco-romane si 97, libere.
Mai intai, David Dobre, legitimat la CSM Jimbolia, invingator in finala cu Vincent de Marinis din provincia canadiana Quebec, la capatul unei dispute extrem de echilibrate, incheiate cu 2-2. Romanul, pregatit la club de Cornel Dobarlau, a obtinut victoria, deoarece a avut un procedeu mai valoros, cotat cu 2 puncte.
Colegul sau de generatie Vlad Caras, de loc din Constanta, transferat de la clubul LPS la CSM Resita, unde e antrenat de Adrian Dacica, iar la lotul national de Anatol Guidea si Andrei Frant, a reusit o victorie fara dubii. 9-1 la puncte in confruntarea cu francezul Quentin Milliere. In ultima finala a zilei, arbitrata de romanul Marius Olaru, canadianul Sean Molle l-a intrecut pe Frederic Choynette la puncte.
Au intrat in posesia trofeelor de argint Simona Tudor, CSM Timisoara, la 55, invinsa de Laurence Bauregard, Quebec, Denisa Fodor, 17 ani, CSM Deva, 60, revenita dupa o accidentare, care a pierdut in fata frantuzoaicei Aurelie Basset, Alti doi liberisti, Raul Donu, CSA Steaua, 61, intrecut de senegalezul Adama Diatta si Roman Duscov, 70, Universitatea Cluj-Napoca, invins destul de greu la puncte, 5-8, de armeanul Hachatur Papikian.
Pe a treia treapta a podiumurilor au urcat Madalina Linguraru, 48. CSM Sf, Gheorghe, descoperita la Muresul Tg. Mures de Arpad Matefi, tizul ei, Madalin Manzala, 74, greco-romane, Dinamo Brasov, Krista Incze, 63, CSM Sf. Gheorghe, venita, la randul ei, din orasul de langa Mures, Catalina Axente, 75, lansata spre marea performanta de Dumitru Buleandra la CSM Dunarea Galati si Ion Paslaru, 86, libere, de la CSM Lugoj.