Tinerii luptatori romani au reusit sa urce de sase ori pe podiumul Campionatelor Europene de cadeti de la Sarajevo, depasind obiectivul propus de antrenori, trei trofee. Au fost, pana la urma, o medalie de aur, una de argint, patru de bronz, plus o clasare pe locul 5. Un rezultat bun il reprezinta, de asemenea, pozitia 6 in ierarhia feminina pe natiuni, unde Rusia s-a dovedit cea mai buna, urmata de Ucraina si Belarus.

Cea mai valoroasa medalie a obtinut-o  Roxana Tif, 17 ani, legitimata la CSS Lugoj, unde se pregateste cu tehnicianul Avramut Teodorescu. La Sarajevo, Roxana a invins-o in finala pe rusoaica Viktoria Alexandrova, gratie unui ultim procedeu reusit, care a inclinat balanta succesului in favoarea ei, la scorul final de 6-6, dupa doua reprize extrem de echilibrate. Banateanca a reeditat performanta de la editia de anul trecut a competitiei continentale.
Colega ei de generatie, Beatrice Ferent, de la SCM Bacau, a luat argintul la categoria 46 kilograme, dupa ce a pierdut la puncte finala cu o alta rusoaica, Natia Svanidze. Alte doua romance au castigat bronzul la 38, Nicoleta Durac, CSS Buzau si Roxana Capezan, la 60, CSM Drobeta Turnu Severin.
Au mai intrat in posesia trofeelor de bronz luptatorii de greco-romane Constantin Tudor, 42, CS Heracle Timisoara si Ciprian Trufan, 100, CSM Radauti. Aproape de podium a fost Manuel Stoica, 50, CS Botosani, care a pierdut finala mica a categoriei cu georgianul Akaki Osiashvili.
Saptamana aceasta va avea loc la Tampere, in Finlanda, o noua editie a campionatelor lumii rezervate luptatorilor juniori, la care tara noastra va fi reprezentata de opt sportivi si sportive, care au ca obiectiv o medalie.