Turneul international feminin de lupte Klippan Lady Open din Suedia a fost onorat de prezentele unor importante nume, SUA, Canada si Rusia venind cu cate trei reprezentante la fiecare categorie. Concurentele au venit pentru a aduna puncte la prima dintre cele patru competitii care vor conta pentru clasamentul mondial al anului.

Romania a avut patru sportive, care s-au calificat in finalele mici, Alina Vuc reusind sa-si reconfirme valoarea demonstrata la Mondialele de anul trecut, intrand in posesia unei medalii similare la categoria 50 kilograme.
Dupa primele trei meciuri incheiate cu victorii la puncte in fata unor luptatoare din Canada, SUA si Rusia, eleva antrenorilor Nikolai Stoianov si Petru Toarca, a pierdut in fata azerei naturalizate Maria Stadnik, vicecampioana olimpica. S-a remontat destul de repede, intrand pe saltea in disputa pentru locul al treilea. Dozandu-si perfect eforturile, Alina avea sa se impuna impotriva americancei Amy Ann Fearnside. Atat ea, cat si colegele au evoluat la categorii superioare de greutate. Au pierdut la puncte Simona Pricob, 57, Katerina Zidacevska, 59 si Alexandra Anghel, 62, clasandu-se pe pozitia 5.
In a doua jumatate a lunii martie va avea loc la Takasaki, in Japonia, Cupa Mondiala pe echipe, la care s-a calificat in premiera si Romania, datorita rezultatelor inregistrate la campionatele lumii de anul trecut. Antrenoriii vor miza pe Alina Vuc, categoria 50 kilograme, Simona Pricob, 55, Estera Dobre Tamaduianu, 57, Katerina Zidacevska, 57 sau 59, Krista Incze, 62, Adina Popescu, 65, Alexandra Anghel, 68 si Catalina Axente, 72 sau 76. Ca arbitru va oficia Gyarmati Ferenc.