Pe Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”, a avut loc ,in perioada 13-14 mai a.c. , cea de-a V-a editie a Cupei Regelui la oina. Competitia, organizata de Federatia Romana de Oina, in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, Casa Regala a Romaniei, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, A.C.S.Straja Bucuresti si Federatia Romana de Rugby ,a avut la start patru echipe: ACS Frontiera Tomis Constanta, ACS Straja Bucuresti, CS Brigada Gheraesti si CS Politehnica Cluj.

Sambata, 13 mai, in prima zi a competitiei, au fost programate cele doua semifinale: ACS Straja Bucuresti – CS Brigada Gheraesti scor 24-13 (12-4) si Frontiera Tomis Constanta – Politehnica Cluj, scor 18-11 (12-4). Duminica, 14 mai ,au fost programate cele doua finale. Finala mica a fost castigata de Brigada Gheraesti care a invins Politehnica Cluj cu 15-10 (6-6).

Dupa finala mica, in cadrul campaniei „Iubesc oina” ,a avut o atractiva partida demonstrativa, organizata de Federatia Romana de Oina si Vizitic Marketing. In paralel, au fost organizate activitati demonstrative ale altor sporturi traditionale (turca si popicul) la care au participat zeci de spectatori.

Finala mare a adus fata in fata pe Frontiera Tomis Constanta si Straja Bucuresti. Lovitura de inceperea a fost data de domnul Mihai Covaliu -presedintele COSR care a felicitat componentii celor 2 finaliste pentru calificarea in ultimul act al competitiei si le-a urat succes.

In finala mare, ca urmare a unei evolutii foarte bune , in special in prima repriza ,cand s-a aflat „la bataie”, Frontiera Tomis Constanta s-a impus cu scorul de 23-10(15-6). Este al treilea trofeu pentru Frontiera dupa cele castigate in 2013 si 2016.
Inainte de festivitatea de premiere invitatii federatiei: Andrei Grinkevich (ambasadorul Belarusului in Romania), Paul Brummell (ambasadorul Marii Britanii in Romania), Saker Malkawi (ambasadorul Iordaniei in Romania), Yevhen Levtskyi (ambasadorul Ucrainei in Romania), Kisaburo Ishii (ambasadorul Japoniei in Romania) si Guy Jaouen (presedintele Asociatiei Europene a Jocurilor si Sporturilor Traditionale) au incercat sa loveasca mingea cu bastonul, toti reusind sa puncteze.