Federatia Romana de Oina in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau si Colegiul Tehnic N.V.Karpen Bacau, organizeaza, in perioada 27-30 iulie, Campionatele Nationale de Oina pentru juniori III si IV- feminin.

Activitatea va debuta cu o prima perioada de pregatire a celor mai mici juniori, ulterior acestia urmand sa arate ce au invatat in cadrul unei activitati de verificare, iar cei mai buni vor participa la campionatul organizat pentru aceasta categorie de varsta.

La activitate participa aproximativ 100 de copii din judetele Iasi, Arad, Constanta, Arges, Bacau si municipiul Bucuresti, majoritatea cu varste pana in 12 ani .
O participare numeroasa a copiilor la acesta categorie de varsta care ne da mari sperante pentru asigurarea viitorului oinei.

„Este un campionat special pentru ca initiem copii in a practica sportul nostru national. Oina nu se poate dezvolta fara astfel de competitii,in acest sens urmand sa avem mai multe activitati similare.” a declarat Nicolae Dobre presedinte FR Oina.