Sambata, 25 februarie 2017, la Baza Sportiva Gheorgheni, din Cluj, au avut loc intrecerile ultimei etape din cadrul Cupei Romaniei la popice, eveniment organizat de Federatia Romana de Popice in parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Aflata pe prima pozitie dupa cele trei etape disputate anterior, cu un total de 7,5 pct. la fel ca si echipa Conpet Petrolul Ploiesti, insa cu un avantaj la totalul de popice doborate (+19) Electromures Romgaz a inceput jocul in forta gratie rezultatelor obtinute de Duka Tilda 604 p.d. (cel mai bun rezultat a competitiei la feminin) si Bornert Alexandrina 581 p.d. Echipa muresana, antrenata de Orosz Istvan si Seres Jozsef a fost tot timpul la control, conducand si dupa urmatoarele serii datorite rezultatele deosebite obtinute de Ban Iulia Adela 595 p.d., Baciu Doina 587 p.d., Gyeresi Anna 585 p.d., si Suciu Alina 566 p.d.Rezerve: Bardita Bianca, Boloni Dalma, Fekete Reka si Gal Beatrix Timea.

Cu un total de 3518 p.d. Electromures Romgaz si-a adjudecat primul loc si in ultima etapa a competitiei.
Clasamentul final al Cupei Romaniei la popice , in competitia fetelor, a fost:
1. Electromures Romgaz 10,5 pct.(12.986 p.d.)
2. Conpet Petrolul Ploiesti 9,5 (12.881 p.d.)
3. Rapid Bucuresti 4 (12.202 p.d.)

In concursul masculin, Cupa Romaniei a revenit formatiei CFR Cluj CSM C.Turzii cu 16 pct (13.784 p.d). Baietii de la Electromures Targu-Mures au reusit in premiera sa urce pe podium, terminand competitia dupa patru etape pe locul doi cu 11 pct (12.669 p.d). Pe locul trei a terminat echipa CSM Satu-Mare cu 7 pct.(12.084 p.d)

Jocurile de Cluj au fost arbitrate de Gheorghe Blasicz (la feminin) si Dumitru Bese ( la masculin)

La festivitatea de premiere au participat din partea Federatiei Romane de Popice,
Maria Popescu (presedinte) Constantin Stamatescu (secretar general), din partea gazdelor
Gheorghe Șurubaru (city manager a Primariei Cluj Napoca) Calin Petris (presedinte CFR Cluj)
Mircea Balaj (presedintele sectiei de popice de la CFR Cluj).

Foto si text: Antal Matilda, Vicepresedinte CSE