Adunarea Generala de alegeri a Federatiei Romane de Popice a optat pentru reconfirmarea unui nou mandat de presedinte al doamnei Mariana Popescu. Cu acest prilej s-a discutat si despre alegerea Prezidiului Federal, afilierea si dezafilierea unor cluburi din tara. La eveniment a participat ca invitat Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului.

Cei 13 electori, reprezentanti ai structurilor sportive din teritoriu, au votat in unanimitate pentru Mariana Popescu, ca presedinte, Mircea Balaj, vicepresedinte, ca si pentru componentii Prezidiului Federal, Matilda Antal din Tg. Mures, Claudiu Stefanescu, de la Satu Mare si Ion Grigorescu din Targoviste. A fost reconfirmat clubul CFR Constanta si s-a acceptat afilierea ACS Regina Sahului, ACS Tornoko Dubo Ryn, ambele din Bucuresti si CS Sah Club Brasov, care au sectii de popice. Au fost dezafiliate cluburile Unio Satu Mare si Vointa Galati.
La incheierea Adunarii Generale de alegeri am solicitat cateva opinii in exclusivitate presedintelui Mariana Popescu.
„Prezenta domnului ministru printre noi ne da incredere ca vom fi sustinuti in urmatoarea perioada, indeosebi la organizarea in foarte bune conditii a Campionatelor Mondiale de anul viitor, la Cluj-Napoca. Eveniment la care avem promisiuni ca vom fi ajutati si de edilii din orasul de pe Somes, primarul Emil Boc si City Managerul Gheorghe Surubaru. Nu va fi o manifestare usor de organizat, dar ne vom stradui sa fim la inaltimea asteptarilor Federatiei Internationale, care ne-a oferit aceasta sansa. Totodata, avem obligatia sa ne prezentam cat mai bine si in privinta sportivilor nostri, care vor participa la Cupa Mondiala under 18 si la campionatele lumii in probele individuale la seniori si pe echipe under 23. In cei patru ani de mandat vrem sa construim o sala de popice in Bucuresti, in colaborare cu MTS si Compania Nationala de Investitii si sa convingem cateva Primarii, care au in subordine Cluburi Sportive Municipale, sa finanteze din bugetele locale inaltarea unor sali de popice. Consideram ca prin dezvoltarea infrastructurii in teritoriu, va creste numarul de sportivi la cluburi, din randurile carora vom putea selecta viitorii performeri.
In aceste zile ne pregatim pentru Mondialele din luna mai, de la Dettenheim-Germania, o competitie dificila, pe care speram s-o incheiem cu bine. De altfel, in ultimii ani, sportivii nostri au avut comportari apreciate, revenind in tara cu medalii.”

In completare, Presedintele F. R. Popice , Doamna Mariana Popescu a tinut sa adauge:

In data de 30.03.2017, FEDERATIA ROMANA DE POPICE a avut Adunarea Generala de Alegeri,care se organizeaza o data la 4 ani. A fost o sedinta cu cvorum si am avut placuta surpriza sa fiu votata pentru cel de-al doilea mandat in unanimitate de voturi. Le multumesc mult structurilor sportive pentru increderea acordata si voi continua sa ma lupt pentru drepturile sportivilor si antrenorilor.
Multumesc in mod deosebit, domnului MARIUS DUNCA – MINISTRUL TINETRETULUI SI SPORTULUI, care a fost alaturi de noi la aceasta sedinta importanta si a fost placut surprins de functionarea si unitatea existenta in aceasta federatie.