In perioada 9-18 iunie, arena Arcul de Triumf din Capitala va gazdui World Rugby Nation Cup. Competitie dedicata tarilor din al doilea esalon valoric al sportului cu balonul oval, care au posibilitatea sa se confrunte cu echipe secunde ale natiunilor majore. De-a lungul celor 10 editii anterioare, s-au lansat ori au confirmat numerosi jucatori care au devenit titulari incontestabili ai echipelor nationale.

IMG_1036
Foto: Marian Burlacu
Evenimentul a fost prefatat de o conferinta de presa, la care au participat capitanii celor sase echipe ce se vor duela pentru trofeul pus in joc, antrenorii lor si reprezentanti ai conducerii federatiei, in frunte cu presedintele Hary Dumitras.

Seful rugby-ului romanesc si-a exprimat speranta ca va fi o noua sarbatoare a acestui sport, echipele urmand sa-si confirme valoarea. Stelian Burcea, capitanul nationalei Frunzei de stejar a mentionat ca se asteapta la un turneu frumos si ca, impreuna cu colegii sai, se va stradui sa contribuie la reusita confruntarilor cu trei echipe care au participat la Cupa Mondiala din 2015.

Foto: Marian Burlacu
„Cu toate ca echipa noastra este in reconstructie, obiectivul ramane acelasi, spectaculozitatea jocului” a precizat liderul formatiei.
Romania va juca toate meciurile de la ora 20, 00:
Joi 9 iunie, cu Namibia,
Luni 13, impotriva Uruguayului
Sambata 18, cu Argentina XV.
Mai participa Spania si Emerging Italia.
„Stejarii” au triumfat de trei ori, in cele noua editii la care au participat (prima a avut loc in 2006, in Portugalia), in 2012, 2013 si 2015, fiind pe primul loc in ierarhia all-time, cu 80 de puncte, inaintea Italiei A, 80 si Argentinei Jaguars, 58, prezente la sapte editii.
Doi romani sunt lideri la numarul de puncte inscrise, Florin Vlaicu, respectiv la cel al eseurilor, Catalin Fercu, 8.
Foto: Marian Burlacu