Odata ce competitia europeana de la Mamaia a trecut de jumatate – moment in care lidera este fosta campioana mondiala Antoaneta Stefanova, cu 5 puncte din 6 – a intervenit o binemeritata pauza, necesara celor 112 concurente dupa seria de runde atat de solicitanta.

In seara de dupa runda 6, un grup mare de jucatoare au asistat, pe plaja din statiune, la concertul formatiei moldovenesti Carla’s Dreams, tot mai apreciata in ultimul timp la noi in tara. A doua zi, cand timpul s-a aratat mai ingaduitor fata de prognoza meteo pesimista, a fost organizat un tur al orasului Constanta, cu un autobuz etajat specific unor astfel de evenimente turistice.

Obiectivele prezentate au fost cele care dau individualitate Constantei:

Portul, Cazinoul (din care simbol a ramas mai mult o amintire), Piata Ovidiu si Muzeul de Istorie (unde in preambulul competitiei s-a organizat manifestarea la care a fost prezent ex-campionul mondial Anatoly Karpov), Catedrala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, aflata in fata vestigiilor pe marginea carora sahistele au aflat despre vechimea crestinismului pe aceste meleaguri.
La intoarcere, participantelor le-a fost oferita o asteptata sesiune de shopping, hobby care isi are locul lui in orice eveniment de asemenea anvergura cu prezenta feminina, intregind bucuria unei zile care a avut farmecul sau in ansamblul Campionatelor Europene de la Mamaia.

Corespondenta si Foto: Daniel Candea