La frageda varsta de 15 ani inca neimpliniti, Bogdan Deac, cel mai tanar mare maestru international din lume, este deja autorul unor performante unice in istoria sahului romanesc.

Bogdan-Daniel-Deac
Noiembrie 2015. O fotografie istorica. Marea Maestra Elisabeta Polihroniade inmanand Cupa pentru cea mai buna performanta individuala la meciul nationalelor de seniori Romania – Germania

Astfel el a devenit in 2013, la varsta de 12 ani, cel mai tanar Maestru al Sportului din Romania din toate timpurile, luand in considerare toate disciplinele sportive.

A urmat apoi obtinerea titlului de Maestru International la varsta de 12 ani 10 luni si 15 zile a devenit cel mai tanar Maestru International din istorie pentru Romania.

Ascensiunea sa nu s-a oprit aici. In toamna anului 2015 Bogdan a fost selectionat pentru prima oara in echipa olimpica a Romaniei, intai pentru meciul impotriva Germaniei de la Medias, iar apoi pentru Campionatele Europene pe Echipe de la Reykjavik din Islanda, devenind astfel cel mai tanar membru din istoria veche de aproape un secol a Federatiei Romane de Șah.

In primavara anului 2016 Bogdan Deac a realizat cea de-a treia, si ultima, norma de Mare Maestru International, devenind astfel cel mai tanar mare maestru international din lume la varsta de 14 ani, 7 luni si 27 de zile.
Jucatorul roman de sah Bogdan Daniel Deac, cel mai tanar mare maestru international de sah din lume, are o pagina speciala pentru internet, dupa cum a declarat pentru AGERPRES familia sa. Pagina poate sa fie accesata la adresa http://www.deacbogdan.com.

Bogdan Daniel Deac a devenit, la 14 ani, 7 luni si 27 de zile, cel mai tanar mare maestru international din lume, informeaza site-ul chessgames.com.

Deac-Bogdan-Daniel-GM-from-June-2016
Sursa Foto: stere.ro

Bogdan Deac, din Ramnicu Valcea, a obtinut a treia norma in cadrul Festivalul international de sah de la Zalakaros (Ungaria). La aceasta competitie, aflata la editia cu numarul 35, Bogdan Deac a reusit sa obtina 6 puncte intr-un turneu puternic unde media Elo a fost de 2.406 puncte.

In palmaresul lui Bogdan Deac, nascut 08.Oct.2001, figureaza nenumarate victorii in competitiile de juniori si seniori, amintim aici titlurile de campion national la juniori mari la varsta de 12 ani si cel mai bun rezultat individual in meciul cu echipa Germaniei in 2015.
Bogdan Deac este in prezent dublu legitimat la CS Universitar Ploiesti si Șah Club Ramnicu Valcea

Alte articole despre Fenomenul Bogdan Deac: 

http://www.puterea.ro/sport/micul-mare-geniu-bogdan-daniel-deac-cel-mai-tanar-mare-maestru-international-din-lume-139625.html

http://www.agerpres.ro/sport/2016/06/30/sah-romanul-bogdan-daniel-deac-cel-mai-tanar-mare-maestru-international-din-lume-12-14-07